Proiect de lege la Sibiu care interzice migraţia politică a parlamentarilor

Cei trei parlamentari PSD de Sibiu, deputaţii Ioan Cindrea şi Mircea Silvestru Lup şi senatorul Viorel Arcaş, pregătesc un proiect de lege care să interzică migraţia politică a parlamentarilor, a anunţat vineri (12 februarie 2010) Ioan Cindrea, lider al organizaţiei judeţene PSD Sibiu.

„Primarii de la Conferinţa Judeţeană Extraordinară ne-au cerut să elaborăm o lege ca să interzicem migraţia politică a parlamentarilor. Practic, dacă migrează la alt partid, să îşi piardă calitatea de parlamentar. Noi, parlamentarii de Sibiu, o să promovăm un astfel de act”, a declarat Ioan Cindrea.
Acesta spune că cei 25 de delegaţi ai PSD Sibiu care vor participa, pe 20 februarie, la Congresul Extraordinar al partidului, vor susţine şi schimbarea legii alegerilor, cu scopul stopării cumpărării de voturi.

„Din păcate sunt puncte tari, în care trebuie să intervenim legislativ. Şi un obiectiv este schimbarea legii alegerilor locale, parlamentare, europarlamentare şi prezidenţiale. Nu se mai poate merge cu o lege prin care se cumpără voturi. Şi se cumpără cu bani în crâşmă”, a spus Cindrea.
Mandatul principal şi unitar al celor 25 de membri delegaţi ai Organizaţiei Judeţene PSD Sibiu, la Congresul Extraordinar din 20 februarie, este de a-l alege pe Mircea Geoană în funcţia de preşedinte al Partidului Social Democrat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata