Proiect de peste 300.000 euro, implementat în Geoparcul Platoul Mehedinţi

Un proiect finanţat prin POS-Mediu, în valoare de 302.878 euro, se implementează în Geoparcul Platoul Mehedinţi, a declarat marţi, 24 mai, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi, Aladin Georgescu.

Potrivit acestuia, obiectivele principale ale proiectului sunt elaborarea Planului de management integrat al geoparcului şi a unui studiu de impact necesar promovării strategiei de eficientizare a activităţilor de conservare a mediului natural.

„Proiectul în cauză — Managementul resurselor biologice şi conştientizare publică în Geoparcul Platoul Mehedinţi — se derulează în toate cele 17 arii naturale protejate unde a început amenajarea şi omologarea a 11 trasee şi popasuri turistice şi s-a efectuat un inventar cu aproximativ 200 monumentele naturale, culturale şi istorice din comunităţile locale situate în perimetrul geoparcului şi s-au delimitat rezervaţiile naturale”, a precizat Georgescu.

Citeste si:  Ministrul Mediului a semnat la Târgu Mureş cinci contracte de finanţare în valoare totală de 16,5 milioane de lei

Șeful CJ Mehedinţi a mai arătat că prin investiţiile respective se urmăreşte introducerea Geoparcului Platoul Mehedinţi în circuitul turistic internaţional şi protejarea unor specii aflate pe lista roşie a IUCN, pe care se află specii de animale şi plante ocrotite la nivel mondial.

Geoparcul Platoul Mehedinţi, cu o suprafaţă de 106.500 hectare, se află în partea de sud-vest a României, în judeţele Mehedinţi şi Gorj. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata