Proiectul „Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord” a fost finalizat

Proiectul „Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord” care a vizat dezvoltarea unei infrastructuri pentru 16 obiective de cult a fost finalizat, a informat miercuri preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Gabriel Zetea.

„Proiectul se referă în fond la ceea ce putem lăsa pe mai departe ca moştenire, pentru că promovarea patrimoniului cultural trebuie să reprezinte o prioritate. Acest proiect este un model de succes, un exemplu de bună-practică „, a spus Zetea.

Vicepreşedintele CJ Maramureş, Ioan Doru Dăncuş, a menţionat că este nevoie de maximizarea potenţialului turistic al proiectului, prin dotarea cu materiale a centrelor de informare turistică, dar şi prin specializarea personalului angajat.

Conform reprezentanţilor administraţiei judeţene, „Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord” a vizat valorificarea şi promovarea durabilă a patrimoniului cultural al Maramureşului, dar şi o componentă turistică, cele 16 biserici de lemn de pe întreg teritoriul judeţului fiind puse în valoare.

Lucrările au inclus construirea a 16 centre de informare turistică în proximitatea fiecărei biserici, având o arhitectură specific maramureşeană, amenajarea de parcări, reabilitarea gardurilor, iluminat stradal şi în zona monumentului istoric şi al parcărilor etc.

Proiectul, în valoare totală de circa 19,9 milioane de lei, realizat de CJ Maramureş, a fost finanţat prin Axa prioritară 5 — Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, Domeniul major de intervenţie 5.1 — Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum şi crearea şi modernizarea infrastructurilor conexe. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata