Proiectul de lege privind eliminarea taxelor radio-tv, respins de deputaţi

Plenul Camerei Deputaţilor a respins miercuri, 2 martie,  proiectul de lege care viza eliminarea taxelor radio-tv din legea în domeniu.

Proiectul pentru modificarea art. 40 din Legea nr. 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) şi Societăţii Române de Televiziune (SRTV) a fost respins la propunerea Comisiei pentru cultură, care a considerat că iniţiativa legislativă ar conduce la „imposibilitatea îndeplinirii obiectivelor constituţionale şi legale de către cele două servicii publice, acestea pierzând o sursă considerabilă de finanţare, fără să se ofere o alternativă”.

În cadrul dezbaterilor generale, deputatul PNL Traian Dobrinescu a spus că grupul parlamentar liberal va vota pentru respingerea acestui proiect de lege.

Probabil că va urma insolvenţa, un administrator judiciar sau special, reorganizarea. Numirea unei noi conduceri sper să fie pe concurs de proiecte. Ceea ce se cere la acest proiect de lege — neplata taxelor care au făcut obiectul unei obişnuinţe de-a lungul timpului—, în acest moment nu este potrivită. A anula acele taxe care întregesc bugetul radioului şi televiziunii în acest moment ar fi un dezastru pentru radio, care merge bine”, a precizat Dobrinescu.

În expunerea de motive se precizează că propunerea legislativă permite şi dă dreptul cetăţeanului să îşi aleagă liber sursa de informare fără a fi obligat să achite taxa chiar dacă beneficiarul nu a încheiat un contract cu un operator de cablu tv.

„Este inechitabil ca persoana ce poate beneficia doar parţial de serviciile SRTV să achite aceeaşi taxă cu cea care poate beneficia de emisia tuturor canalelor„, precizează sursa citată.

Camera Deputaţilor este prima Cameră sesizată, Senatul fiind forul decizional. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata