Proiectul IDEAL: 42 de antreprenori vor beneficia de o subvenţie de maximum 25.000 de euro pentru înfiinţarea de noi întreprinderi

9

Cel puțin 42 de antreprenori vor beneficia, în perioada următoare, de o subvenție individuală de maximum 25.000 de euro pentru înființarea de noi întreprinderi, în urma unui concurs de planuri de afaceri demarat în cadrul Proiectului ‘IDEAL – Investim inteligent pentru Dezvoltare Economică, Antreprenorială și Locuri de muncă’, a anunțat miercuri, într-o conferință de presă, Cristina Mănescu, managerul proiectului și director al Fundației Centrul pentru Educație Economică și Dezvoltare în România – CEED.

Concursul a debutat luni, se va încheia în primele zile din luna iunie și este deschis celor 420 de beneficiari înscriși în grupul țintă din Proiectul IDEAL. Pentru a putea participa la concurs, candidații trebuie să fi fost admiși la concursul de idei de afaceri și să participe la cursurile de competențe antreprenoriale organizate în cadrul proiectului. Întreprinderile nou înființate vor funcționa în unul dintre domeniile de activitate prioritare în România, respectiv turism și ecoturism, textile și pielărie, lemn și mobilă, industrii creative, industria auto, tehnologia informațiilor, sănătate și produse farmaceutice, energie și management de mediu, dar și bioeconomie. Vor fi create astfel minim 84 de locuri de muncă, câte două în fiecare întreprindere, în regiunile București-Ilfov și Sud-Vest Oltenia. Conform regulamentului proiectului, este necesar ca peste 51 la sută dintre viitorii antreprenori să fie studenți, iar locurile de muncă nou create va trebui menținute cel puțin șase luni după finalizarea investiției’, a afirmat Cristina Mănescu.

Potrivit acesteia, Proiectul IDEAL se adresează în total unui grup de minimum 420 de persoane din regiunile amintite, cofinanțarea fiind asigurată din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013.

‘Într-o piață tot mai competitivă, în care tinerii se confruntă cu multe dificultăți și provocări, credem că susținerea inițiativei private este cheia unei dezvoltări sănătoase de la nivel individual, până la nivelul economiei în ansamblu. Vrem să ajutăm tinerii să își transforme idealurile în afaceri de succes, viabile pe termen lung’, a mai spus Cristina Mănescu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News