Proprietarii de maşini din Piatra Neamţ trebuie să achite retroactiv impozitul pe locul de parcare

Proprietarii de autoturisme din municipiul Piatra-Neamț care au contracte de închiriere a locurilor de parcare sunt obligați să achite și impozitul pentru terenul aferent locului de parcare.

Primarul interimar Dragoș Chitic a declarat, vineri,  că impozitul trebuie achitat retroactiv și pentru anii 2013 și 2014.

„În urma unui control al Curții de Conturi s-a constatat că nu a fost colectat acest impozit stabilit prin lege. De aceea ne-a fost impusă recuperarea retroactivă a impozitului pe locul de parcare”, a declarat Dragoș Chitic.

În medie, fiecare proprietar de autoturism are de achitat șapte lei pe an, ca impozit pe locul de parcare, ceea ce înseamnă că va avea de achitat 21 de lei pentru ultimii trei ani.

În municipiul Piatra Neamț există circa 16.000 de locuri de parcare administrate de societatea Parking, aflată în subordinea Consiliului Local. Închirierea unui loc de parcare costă 140 lei anual. Sumele colectate din impozitul pe locul de parcare vor intra în bugetul local. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata