Proprietarul Diverta se plânge că şi-a epuizat toate milioanele, dar pleacă în croazieră

„ Mi-am epuizat resursele, toate milioanele au fost înghiţite de companii. Aş vinde orice pentru a face rost de bani”, spune Octavian Radu, proprietarul Grupului RTC din care face parte şi lanţul Diverta.

 

Octavian Radu, proprietarul grupului RTC, care include mai multe companii ce activează în curierat şi transport, fashion, imobiliare sau pe piaţa de carte, cu afaceri de 130 de milioane de euro anul trecut, susţine că şi-a epuizat toate resursele financiare în încercarea de a susţine businessurile, după ce două dintre cele mai mari firme din grup, Diverta şi TCE Logistică, au intrat în insolvenţă.

Magazinele mici din fashion nu vor rezista şi suntem pe cale să le închidem. Vânzările scad în continuu. Oamenii nu mai cumpără, sunt stresaţi şi preferă să îşi pună banii la bancă în loc să îşi cumpere haine. Planul de reorganizare în domeniul retailului este de a închide magazine”, a anunţat Radu.

„Toţi prietenii mă întreabă cum mă simt acum, dacă am vreo depresie. Viaţa mea s-a schimbat mult în sensul că acum realitatea este mai urâtă, însă viaţa merge înainte. Practic acum doar ne facem jobul în alt mediu. Există unele ajustări care se fac lin şi alte ajustări care nu se fac lin în afaceri, cum este intrarea în insolvenţă”, a mai spus proprietarul Diverta, care în următoarele două luni va încerca să se detaşeze de business printr-o vacanţă.

Radu spune că la începutul concediului va călători în ţară, iar în a doua parte va pleca într-o croazieră pe Marea Baltică alături de soţia lui, comentează Ziarul Financiar.

Am avut de ales între să salvez partea sănătoasă a afacerii sau să văd cum se distruge toată”, susţine Octavian Radu, făcând referire la cele două companii care au intrat în insolvenţă, adăugând că sensul insolvenţei este acela de-a salva compania.

Omul de afaceri explică faptul că o companie este ca o găleată şi dacă nu astupi găurile unei găleţi atunci când treci prin deşert, nu ajungi la destinaţie nici cu jumătate de găleată.

„Există un moment când trebuie să te opreşti şi să astupi aceste găuri. Sensul este de-a salva substanţa bună. Dacă aş fi continuat cu Diverta pe pierderi, atunci nu aş fi făcut altceva decât să distrug toată Diverta”, conchide Radu.

afaceriDivertagrupul RTCinsolventaOctavian Raduresurse financiareTCE Logistica
Comentarii (0)
Adaugă comentariu