Protest inedit la Galaţi împotriva unui administrator de bloc: a plătit întreţinerea în monede de cinci bani

Un tânăr din Galaţi şi-a plătit factura la întreţinere în monede de cinci bani, în semn de protest faţă de atitudinea administratorului blocului în care locuieşte.

Tânărul Ionuţ Popa s-a prezentat la administratorul blocului cu punga de mărunţiş ce cântărea 2,5 kg şi reprezenta suma de peste 62 lei, întreţinerea pe ianuarie.

„Am avut multe probleme cu doamna administrator. Am vrut să mă debranşez de la bloc, de la apă caldă şi apă rece, dar am fost obligat să mă duc la Calorgal (societatea de distribuţie a agentului termic-n.r.) ca să îmi procur acel dosar. De acolo a început tot scandalul. Am fost nevoit să dau 800 lei la Calorgal ca să mă debranşez. Am venit înapoi la doamna, cu tot dosarul, şi cu altele. Am terminat într-un sfârşit cu renovarea apartamentului şi mi-a trecut două persoane la întreţinere. Am hârtie prin care sunt înştiinţat că comitetul de bloc a decis aşa. În apartament nu locuieşte nimeni şi ei mi-au trecut două persoane că aşa trebuie să fie. Mi-a spus să citesc legea 301, am citit-o şi nu scrie absolut nimic despre chestia asta. Am schimbat banii la magazin şi am venit să îi plătesc poate nu mai face chestii din astea. Am vrut să protestez pentru că am fost purtat pe drumuri fără motiv”, a spus, marţi, Ionuţ Popa.

El a explicat că persoanele trecute la întreţinere sunt de fapt cei doi muncitori care au lucrat la renovarea apartamentului, însă aceştia nu au locuit efectiv în locuinţă.

Administratorul, Neli Stoienescu, nu a vrut iniţial să primească plata întreţinerii în monede de cinci bani, dar, la insistenţele tânărului, a fost nevoită să primească banii. Femeia îi taie chitanţe succesive în funcţie de câţi bani poate să numere în programul pe o zi, fiind ajutată şi de alte persoane.

„Am făcut chitanţă pentru cât am numărat. Erau mai multe persoane ca să pot să număr banii ăştia. Am tăiat chitanţă pentru 24,5 lei, cât am numărat ieri. Trebuie să achite cât era factură pe ianuarie. Domnul are de plată 62,24 lei. Mi-a spus că a spart puşculiţa. Sunt sesizări la adresa dumnealui, că a făcut curăţenie şi a deranjat vecinii, că a cărat saci cu moloz, a zgâriat liftul, asta probabil nu v-a spus dumnealui. Nu comentez de ce a făcut asta”, a spus Neli Stoienescu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata