Protest la Berlin condus de față de 16 ani, nominalizată la premiul Nobel pentru Pace

Stop încălzirii globale! Asta au strigat la Berlin peste 15.000 de tineri, în frunte cu Greta Thunberg. La numai 16 ani, Greta a inspirat deja milioane de adolescenţi din lumea întreagă cu demersurile ei împotriva schimbărilor climatice, drept pentru care a fost nominalizată la premiul Nobel pentru Pace.

Mobilizaţi de acţiunile tinerei activiste suedeze Greta Thunberg,
tinerii speră să îi convingă pe politicieni să se implice mai mult în protecţia climei, și erau înarmaţi cu pancarte pe care scria “Salvaţi planeta!” sau “Clima se schimbă, de ce nu şi noi?”.

Student: Aş putea spune că tinerii care sunt astăzi prezenţi aici sau protestează şi în restul Germaniei pot produce o schimbare pe care sperăm să o vadă şi politicienii. Nu se pot comporta ca şi cum nimic nu s-ar întâmpla.

În mijlocul elevilor a fost activistă suedeză Greta Thunberg care spune:
“Trebuie să ne îngrijorăm și să ne panicăm, iar când spun panică nu mă refer să începem să alergăm şi să ţipăm. Când spun panică mă refer să ieşim din zona de confort.”

Tânăra activistă pentru mediu a început să protesteze acum câteva luni în faţa Parlamentului suedez pentru a cere ţării sale să respecte prevederile Acordului de la Paris legat de încălzirea globală.

sursa stirileprotv.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata