Protestele de la Londra față de schimbările climatice s-au extins; 135 de persoane, reținute

Mișcarea de protest începută luni dimineață în capitala britanică s-a extins, blocând traficul din zona districtului Westminster și determinând reținerea de cărte forțele de poliție a 135 de activiști, membri ai mișcării Extinction Rebellion, relatează site-ul agenției Reuters.

Mulțimile de protestatari au ocupat unele dintre cele mai mari străzi, poduri și piețe ale cartierului Westminster, care găzduiește instituțiile guvernamentale britanie, blocând traficul în zonă și exprimând mesaje pentru luarea de măsuri legislative în vederea reducerii emisiilor de dioxid de carbon.

Protestele care au loc la Londra, la care vor participa aproximativ de 10.000 de cetățeni, conform preconizărilor făcute de organizatori, fac parte dintr-un demers internațional sub coordonarea mișcării socio-politice Extinction Rebellion, pe care activiștii săi îl numesc „rebeliune internațională”.

Mișcarea de protest începută luni este programată să dureze două săptămâni. Manifestații similare celei de la Londra sunt organizate și în Berlin, Viena, Amsterdam, Madrid și alte capitale ale lumii.

Poliția londoneză a adoptat o atitudine mai proactivă în raport cu protestatarii, față de situațiile similare anterioare, anunțând mobilizarea câtorva mii de ofițeri de poliție pentru asigurarea ordinii publice.

Sâmbătă, ofițerii de poliție au descins într-o clădire din sudul orașului în care protestarii depozitau materiale și echipamente ce urmau a fi utilizate pe parcursul celor două săptămâni de proteste. În cadrul operațiunii, 10 persoane au fost arestate, fiind suspectate de conspirare pentru tulburarea ordinii publice.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata