Prudential renunţă să preia AIA

Compania britanică de asigurări Prudential a renunţat la intenţia de a prelua compania AIA, divizia asiatică de asigurări de viaţă a grupului american American International Group Inc., o tranzacţie în valoare de 35,5 miliarde de dolari, după ce părţile nu au reuşit să renegocieze o scădere a preţului convenit iniţial, transmite AFP.

Decizia intervine după ce AIG a refuzat cererea Prudential de a diminua preţul iniţial de 35,5 miliarde de dolari (29 miliarde de euro) până la aproximativ 30,4 miliarde de dolari, după ce a devenit clar că acţionarii companiei britanice nu vor aproba termenii iniţiali ai acordului. Preţul revizuit cerut de Prundential includea o porţiune de 23 miliarde de dolari în numerar, iar restul în acţiuni şi alte obligaţiuni, în timp ce oferta iniţială includea o parte de 25 de miliarde de dolari în numerar.

În comunicatul de presă, Prundential adaugă că va plăti AIG un comision pentru ruperea contractului de peste 152 milioane de lire sterline (224 milioane de dolari) precum şi comisioane legale în valoare de 81 milioane de lire sterline.

AIG, companie controlată în proporţie de 80 la sută de guvernul american, intenţiona să utilizeze banii rezultaţi de pe urma vânzării AIA pentru a rambursa fondurile oferite de contribuabilii americani, aproximativ 132 miliarde de dolari, pentru a salva AIG de la prăbuşire.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata