PSD: Intenţia lui Antonescu de a duce PNL în PPE – o gravă eroare de judecată

Intenția liberalului Crin Antonescu de a scoate PNL din ALDE pentru a-l duce în PPE „reprezintă o nouă dovadă a gravelor erori de judecată ale liderului liberal și a trădării românilor care au votat USL”, se arată într-un comunicat al PSD transmis luni.

Social-democrații susțin că Antonescu „nu poate acoperi înfrângerea usturătoare înregistrată în alegeri prin această mișcare în direcția lui Traian Băsescu și a prietenilor lui la nivel european”.

„Din păcate, Crin Antonescu se așază în galeria celor care își schimbă identitatea peste noapte, alături de Traian Băsescu și de Emil Boc, cei care au dus PD în 30 de secunde de la stânga la dreapta. Nu știu ce ar spune Brătienii și liberalii adevărați în fața acestei suceli ideologice a lui Crin Antonescu, care nici măcar realism sau idealism politic nu este. Este un soi de oportunism al disperării, care distruge un proiect politic important pentru România, din motive de orgoliu supradimensionat și incapacitate de asumare a erorilor” se mai arată în comunicatul PSD.

PSD mai susține că, urmând această direcție, PNL trece în „tabăra celor care au blocat accesul românilor la muncă în UE și care s-au opus aderării României la Schengen”.

„Dacă așa vrea să-și încoroneze cariera politică domnul Crin Antonescu, să nu se aștepte la recunoștința românilor pentru asta”, se încheie comunicatul PSD.

Biroul Permanent Național (BPN) al Partidului Național Liberal (PNL) a decis luni afilierea la Partidul Popular European, a anunțat purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora.

„BPN al PNL a decis cu majoritate de voturi, un vot împotrivă și trei abțineri ca PNL să se alăture grupului PPE și europarlamentarii noștri să facă parte din PPE”, a spus purtătorul de cuvânt al liberalilor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata