PSD: Intenţionăm să chemăm românii la un teledon pentru salvarea Peleşului

Parlamentarii şi organizaţia de femei din cadrul filialei Bucureşti a Partidului Social Democrat intenţionează să lanseze, în perioada următoare, un teledon pentru salvarea de la vânzare a Castelului Peleş, a declarat joi (18 februarie 2010) deputatul social-democrat Aura Vasile.

În acest sens, ea a precizat că va cere ajutorul vedetei de televiziune Mihaela Rădulescu, care, după cum susţine Aura Vasile, are experienţă în organizarea unei astfel de acţiuni, care se doreşte a se desfăşura pe modelul teledonului ‘Un leu pentru Ateneu’.
‘Dacă Guvernul Boc nu poate să răscumpere un bun al poporului român, atunci o să chemăm românii pentru salvarea Castelului Peleş. O vom ruga pe Mihaela Rădulescu să ne ajute, pentru că are multă experienţă în realizarea unui astfel de teledon’, a afirmat Aura Vasile.

Deputatul PSD şi-a exprimat regretul pentru faptul că, imediat după preluarea mandatului, fostul Guvern al Alianţei D.A. a abrogat o ordonanţă care aparţinea Cabinetului Năstase referitoare la răscumpărarea Castelului Peleş.
Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, le-a transmis în aceste zile senatorilor din Comisia de Cultură că, din informaţiile pe care le are, Casa Regală intenţionează să vândă Castelul Peleş, iar statul ar trebui să aibă pregătite resursele necesare pentru a putea cumpăra domeniul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata