PSD propune deblocarea tuturor posturilor din sistemul sanitar

Partidul Social Democrat propune deblocarea tuturor posturilor din sistemul sanitar pentru secţiile de terapie intensivă, acolo unde este vorba de bolnavii în comă, de bebeluşi, de persoane sedate, respectiv persoane care nu se pot apăra sub nici o formă singure, a declarat joi (19 august 2010) într-o conferinţă de presă, senatorul PSD Lia Olguţa Vasilescu.

Ea a propus, totodată, dotarea în sistem de urgenţă a tuturor spitalelor din România cu detectoare de incendii, verificarea aparaturii şi dimensionarea instalaţiilor electrice la nivelul actual de consum.
„Am aflat că administraţia spitalului respectiv (Maternitatea Giuleşti n.r.) a cerut Ministerului deblocarea posturilor pentru a angaja mai multe asistente, dar s-a lovit de un refuz”, a afirmat Lia Olguţa Vasilescu.

Senatorul PSD a calificat ca fiind „inadmisibilă reacţia ministrului Sănătăţii, Attila Cseke”, referitor la tragedia de la Maternitatea Giuleşti, conform căreia „abia acum între Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Administraţiilor şi Internelor se semnează un protocol pentru evaluarea situaţiei din spitale”, în condiţiile în care, la începutul oricărei guvernări, se face o astfel de evaluare pentru a se cunoaşte situaţia exactă şi pentru a se remedia deficienţele, dacă acestea există.

„După scandalul de la Maternitatea Bucur Sf. Ioan, când un bebeluş a fost ars în spital din aceleaşi motive – aparatura defectă şi lipsa personalului – şi în acest caz o singură asistentă pe tură, ne-am aşteptat că asemenea accidente nu vor mai avea loc în România şi, din păcate, s-a întâmplat o tragedie şi mai mare.
Nu numai că nu s-au tras concluzile necesare, dar ministerul nu vine nici acum cu nici un fel de măsură concretă şi ne vorbeşte de un simplu protocol”, a spus Lia Olguţa Vasilescu.

Încă unul dintre nou-născuţii aduşi de la Maternitatea Giuleşti a decedat, joi, la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, numărul bebeluşilor care au murit fiind de 5.
Din cei 6 nou-născuţi rămaşi unul este intubat.
Starea tuturor celor şase este stabilă, dar foarte gravă, susţin reprezentanţii Spitalului Grigore Alexandrescu. O explozie urmată de un incendiu s-a produs, luni seară, în jurul orei locale 18,40, la Secţia de reanimare nou-născuţi din cadrul maternităţii Giuleşti din Capitală.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata