PSD va depune plângere penală împotriva Ioan Oltean

Partidul Social Democrat va depune plângere penală împotriva vicepreşedintelui Partidului Democrat Liberal Ioan Oltean privind declaraţiile făcute în legătură cu deţinerea portofoliului Internelor în perioada ultimelor alegeri prezidenţiale.

Potrivit unor informaţii apărute în presă, la o şedinţă grupurilor parlamentare reunite ale PDL, Ioan Oltean ar fi spus că, în condiţiile în care social-democratul Dan Nica ar fi rămas ministru de Interne, democrat-liberalii nu ar fi câştigat prezidenţialele. „Trebuie să recunoaştem că dacă nu am fi dat afară broscoiul din Guvern nu am fi câştigat alegerile.
Credeţi că dacă rămânea Nica la Interne am fi câştigat alegerile? Nu… cu Nica la Interne nu câştigam prezidenţialele”, ar fi spus Oltean. Ulterior, el a condamnat apariţia în presă a acestor înregistrări şi a explicat că a vrut să spună că PDL este singurul partid în care are încredere că poate organiza un scrutin corect.

„Îi condamn pe cei care au făcut aceste înregistrări, mă delimitez şi apreciez că este un gest totalmente lipsit de caracter, că un om sănătos la minte nu ar putea face un asemenea gest…
Dar mă delimitez şi îi condamn şi pe cei care se folosesc de aceste înregistrări obţinute cu totul şi cu totul fraudulos”, afirma Oltean, în cadrul unei conferinţe de presă, la sfârşitul săptămânii trecute.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata