Purtător de cuvânt al CE, despre Plumb și Trocsany: PE va transmite decizia cu recomandările JURI

Ursula von der Leyen și David Sassoli au discutat joi despre Rovana Plumb și Laszlo Trocsany, candidații României și Ungariei la funcția de comisar european, respinși în comisia JURI, transmite un purtător de cuvânt al CE. PE va transmite o scrisoare cu decizia luată și recomandările comisiei JURI.

„ Președintele ales Von der Leyen și președintele Sassoli au luat legătura. Un următor pas, ne așteptăm acum la o scrisoare din partea președintelui Parlamentului European, care să conțină decizia Parlamentului European. Aceasta va trebui să cuprindă și recomandările comisiei JURI pentru ambii candidați (al României și Ungariei – n.r.), conform cu regulamentul de funcționare al PE”, a transmis, joi, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Rovana Plumb a primit un vot negativ, joi, în Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a Parlamentului European pentru funcția de comisar european, a anunțat europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a decis, cu unanimitate de voturi, să trimită o scrisoare Comisiei Europene în care să informeze asupra faptului că există conflict de interese în cazul Rovanei Plumb și nu poate asuma funcția de comisar european.

Și Laszlo Trocsanyi, candidatul Ungariei pentru funcția de comisar european pentru extindere și politica de vecinătate, a picat la vot în Comisia pentru Afaceri Juridice.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata