Puternicul grup financiar din China „Ant” se îndreaptă spre un mega debut pe piață

Grupul chinez de tehnologie financiară Ant a prezentat planurile pentru un debut pe piața bursieră care poate ridica un număr record de 30 miliarde de dolari (23 miliarde de lire sterline).

Compania, afiliată cu gigantul de retail online Alibaba, spune că va vinde acțiuni în Hong Kong și Shanghai.

Anunțul vine pe fondul tensiunilor în creștere, în timp ce administrația Trump se lovește de firmele chineze. În timp ce mulți din Occident nu au auzit de Ant, este cunoscut în China pentru centrul de plăți mobile Alipay.

Ce este Ant Group?

Cu sediul în orașul chinez Hangzhou, Ant a fost lansat în 2004 de gigantul de comerț electronic Alibaba și fondatorul său Jack Ma.

De atunci, Alipay a devenit afacerea dominantă cu plăți mobile din China.

Împreună cu plățile mobile, peste 700 de milioane de oameni și 80 de milioane de companii folosesc lunar serviciul pentru a plăti facturi, pentru a cumpăra asigurări și pentru a investi în fonduri mutuale.

Între timp, Alibaba, care deține o participație de 33% la Ant, își pliază din ce în ce mai mult serviciile în aplicația Alipay.

David Dai, analist senior la administratorii de active Bernstein din Hong Kong, a declarat pentru BBC de ce compania este un jucător important în industria de plăți digitale din China.

„Împreună cu Tencent, Ant procesează aproximativ 200 de trilioane de RMB (22,5 mil. Lire sterline; 28,8 mil. USD) de plată și transferuri anual.

Acesta se ridică la un volum mai mare decât Visa și Mastercard.

Dar, potrivit propriului profil online al companiei, nu contează dimensiunea, ci longevitatea:

„Nu urmărim dimensiunea sau puterea; aspirăm să fim o companie bună, care va dura 102 ani”.

Sursa: bbc
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata