Puţini români cred că o diplomă la stat ajută la obţinerea unui salariu mai bun

Sub 3% dintre români, respectiv 2,87%, cred ca o diploma obtinuta la o facultate de stat conteaza la obtinerea unui salariu mai bun, in timp ce alti 14,68% cred ca o facultate de stat ii poate ajuta sa se angajeze mai usor, releva un sondaj efectuat pe site-ul de recrutare Myjob, in perioada 14 – 21 iulie.

Potrivit site-ului, sondajul a fost realizat in conditiile dezbaterii publice recente privind invatamântul superior privat si de stat.

Totodata, rezultatele sondajului arata ca 57,84% dintre repondenti considera ca pentru angajatori nu conteaza diploma sau studiile, ci experienta pe care o ai in câmpul muncii.

Alti 13,41% cred ca important pentru angajare este sa detii o diploma, indiferent de tipul de facultate absolvita, in timp ce 11,21% dintre participantii la sondaj afirma ca studiile superioare nu ii ajuta in nici un fel in obtinerea unui loc de munca.

Dintre cei 4.320 de participanti la sondajul Myjob efectuat online la nivel national, peste jumatate sunt absolventi de facultate (39%) sau urmeaza cursurile unei facultati (20%), in timp ce 13% au absolvit si un masterat.

Repondentii sunt repartizati in mod egal pe sexe, iar grupa de vârsta predominanta este 21 – 30 de ani.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata