Puţini români cred că o diplomă la stat ajută la obţinerea unui salariu mai bun

Sub 3% dintre români, respectiv 2,87%, cred ca o diploma obtinuta la o facultate de stat conteaza la obtinerea unui salariu mai bun, in timp ce alti 14,68% cred ca o facultate de stat ii poate ajuta sa se angajeze mai usor, releva un sondaj efectuat pe site-ul de recrutare Myjob, in perioada 14 – 21 iulie.

Potrivit site-ului, sondajul a fost realizat in conditiile dezbaterii publice recente privind invatamântul superior privat si de stat.

Totodata, rezultatele sondajului arata ca 57,84% dintre repondenti considera ca pentru angajatori nu conteaza diploma sau studiile, ci experienta pe care o ai in câmpul muncii.

Alti 13,41% cred ca important pentru angajare este sa detii o diploma, indiferent de tipul de facultate absolvita, in timp ce 11,21% dintre participantii la sondaj afirma ca studiile superioare nu ii ajuta in nici un fel in obtinerea unui loc de munca.

Citeste si:  Directorul executiv al AJOFM Cluj - reţinut; pretindea o parte din veniturile încasate de subordonaţi

Dintre cei 4.320 de participanti la sondajul Myjob efectuat online la nivel national, peste jumatate sunt absolventi de facultate (39%) sau urmeaza cursurile unei facultati (20%), in timp ce 13% au absolvit si un masterat.

Repondentii sunt repartizati in mod egal pe sexe, iar grupa de vârsta predominanta este 21 – 30 de ani.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata