Radu Beligan a devenit Cetăţean de onoare al judeţului Vrancea

Actorul Radu Beligan a devenit, vineri, Cetăţean de onoare al judeţului Vrancea potrivit unui proiect de hotărâre iniţiat de preşedintele Consiliului Judeţean, Marian Oprişan, şi aprobat în şedinţă publică de respectivul forum.

„Radu Beligan este nu doar un actor şi om de cultură onorat nu numai în România dar şi în lume, ci o adevărată instituţie naţională, el făcând tot ceea ce a fost posibil din partea sa pentru România. Vreau să îi mulţumesc şi să îi urez sănătate îndelungată”, a spus în cadrul şedinţei CJ Marian Oprişan, preşedintele instituţiei.

Prezent la manifestarea culturală de la Focşani prilejuită de aniversarea a 155 de ani de la Unirea Principatelor Române, unde va rosti un monolog dedicat momentului omagial, Radu Beligan a mulţumit pentru gratitudinea arătată de vrânceni, promiţând că va fi sănătos pentru a fi încă util Teatrului Naţional.

În vârstă de 95 de ani şi cu 75 de ani de carieră în teatru, Radu Beligan a intrat în Cartea Recordurilor pentru că este cel mai longeviv actor aflat în activitate pe scenă. Printre alte premii şi distincţii, actorul a mai primit Premiul Academiei Române, Premiul Academiei din Florenţa, Premiul 14 iulie conferit de Ministerul de Externe al Franţei. A fost preşedinte al Asociaţiei Internaţionale a Teatrului.  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata