Radu Berceanu, cel mai incompetent ministru pe fonduri europene

– Acum o lună, întrebat fiind de ce nu poate atrage România fonduri europene, Emil Boc spunea că „la fondurile europene, din nefericire, se lucrează cu români”. Şi premierul avea dreptate, deoarece miniştrii Cabinetului Boc sunt români. Spre exemplu, Radu Berceanu, ministrul Transporturilor, este cel mai incompetent ministru în absorbţia fondurilor europene. La finalul lunii mai, Ministerul Transporturilor atrăsese doar 1,87% din cele 2,03 miliarde de euro puse la dispoziţie de Comisia Europeană prin programul POS Transport.

Datele statistice de la Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS) arată că la finalul lunii mai 2010 cel mai slab ministru în absorbţia fondurilor europene este Radu Berceanu. Ministerul pe care îl conduce atrăsese doar 1,87% din cele 2,03 miliarde de euro puse la dispoziţia lui de către Comisia Europeană prin POS Transport, scrie Cotidianul.

Pe locul următor se află ministrul Muncii. Din programul de Dezvoltare a Resurselor Umane în valoare de 1,53 miliarde de euro s-au tras doar 7,47%. Urmează Adriean Videanu, care din 1,21 miliarde de euro date de UE a tras doar 11,92% prin programul Creşterea Competitivităţii Economice.


Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata