Radu Berceanu dă asigurări că centura Clujului va fi circulabilă din vară

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, afirmă că centura ocolitoare a municipiului Cluj-Napoca, între Vâlcele şi Apahida, va fi circulabilă din vară, în urma continuării lucrărilor aflate în execuţie.

„Încercăm să găsim soluţiile să alimentăm financiar tot ce mai trebuie pe aici, din banii pe care nu prea-i avem, dar trebuie să căutăm unde trebuie ca să fie lucrurile în regulă. Am vrea să cam dăm drumul la circulaţie cam peste tot pe centura Vâlcele-Apahida, chiar dacă nu va fi totalmente finalizată.

Am vrea să dăm drumul la circulaţie în iunie-iulie, ca să scoatem traficul din mijlocul oraşului, chiar dacă noi o să mai continuăm să lucrăm”, a declarat, marţi, ministrul Radu Berceanu, după o întâlnire pe care a avut-o cu preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, cu prefectul Florin Stamatian şi cu directorul Regiei de Drumuri şi Poduri Cluj, Ion Pantelimon.

Ministrul Transporturilor a explicat însă că lucrările care trebuie executate sunt destul de complicate, din cauza solului.

„Din păcate, avem un sol extraordinar de complicat, ceva greu de ţinut în mână din punct de vedere tehnic.

Sunt şi constructori italieni şi americani şi turci şi toată lumea se minunează că aici nu stă nimic. Cum ai umblat undeva, se schimbă apele freatice, încep să curgă în altă parte, pleacă de colo, de dincolo. Este o lucrare grea şi, fiind grea, e şi scumpă”, a subliniat ministrul.

Radu Berceanu a precizat însă că lucrările vor fi continuate astfel încât centura de sud-est a municipiului Cluj-Napoca să poată fi circulată din vară, urmând ca până la sfârşitul anului să fie încheiate toate lucrările.

Şoseaua ocolitoare Vâlcele-Apahida va avea 25 de kilometri, iar investiţia se ridică la 125 de milioane de euro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata