Radu Berceanu: Plătim datoriile către Bechtel, dar nu avem bani pentru alte lucrări

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a dat asigurări marţi, 11 mai, că statul român îşi va achita în cel mai scurt timp datoriile către compania Bechtel, precizând, însă, că nu mai sunt bani pentru alte lucrări pe care constructorul american le execută la autostrada Transilvania.

„Nu avem bani pentru alte lucrări. Mie mi-ar fi foarte drag să continuăm şi colo, şi colo, şi dincolo, nu numai în judeţul Cluj, dar trebuie, aşa cum ne-a spus şi domnul preşedinte, să ne învăţăm să trăim cu ce avem”, a declarat, marţi, Radu Berceanu, după o întâlnire pe care a avut-o la Cluj cu oficialităţi judeţene.

El a spus că, deocamdată, preocuparea sa este să achite datoriile existente către Bechtel, mai ales că întârzierea plăţii lor înseamnă şi perceperea de penalităţi.

Datoriile restante către Bechtel pot fi achitate în două săptămâni, dacă reuşeşte „o anumită chestiune”, a mai precizat Berceanu.

Pe 23 aprilie, Bechtel anunţase că va continua lucrările de construcţie a autostrăzii pe porţiunea Câmpia Turzii-Turda cu 710 angajaţi din cei 1.900, restul de 1.200 urmând să fie disponibilizaţi.

El a mai spus că în condiţiile unei finanţări corespunzătoare este posibil ca Bechtel să lucreze pe trei şantiere în acest an.

„Noi sperăm să lucrăm chiar pe trei şantiere, adică pe secţiunea între Câmpia Turzii şi Turda, să începem secţiunea între Gilău şi Nădăşelu şi să continuăm lucrările din Bihor, în secţiunea 3 C, dar totul depinde de finanţare”, mai spunea Sgârcitu.

Compania Bechtel a început, din 22 aprilie, disponibilizarea a 710 muncitori din cei 1.900 de angajaţi pe care îi are în România.

Bechtel a anunţat în luna februarie că intenţionează să-i trimită în şomaj pe toţi cei peste 1.900 de muncitori, iar în urma unei întâlniri avute cu premierul Emil Boc a decis să micşoreze numărul disponibilizaţilor la 700.

La întâlnirea pe care ministrul Radu Berceanu a avut-o marţi cu factori judeţeni au participat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, şi directorul Regiei de Drumuri şi Poduri Cluj, Ion Pantelimon.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata