Radu Iordăchel, repus în funcţia de director la Institutul Cantacuzino

Fostul director al Institutului Cantacuzino Radu Iordăchel a fost repus în funcţie, el înlocuind-o în această calitate pe Aurelia Drăghici.

Potrivit unor surse din Ministerul Sănătăţii, Radu Iordăchel s-a reîntors pe funcţia pe care o ocupa până să fie demis anul trecut, ca urmare a câştigării procesului cu MS.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat, vineri, că directoarei Institutului Cantacuzino îi reproşează că ar fi „necinstită”.

„Îi reproşez doamnei foste directoare că e necinstită pentru că ea a făcut presiuni pe minister să încercăm să convingem ANM să grăbim autorizaţiile. I-am spus simplu: procedura e procedură şi trebuie respectată”, a spus Nicolăescu, referindu-se la situaţia vaccinurilor antigripale.

Dr. Aurelia Drăghici a fost numită pe 22 octombrie 2013 în funcţia de director general interimar al Institutului Cantacuzino, printr-un ordin semnat de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

Conform Ministerului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu i-a dispus atunci noului director realizarea planului de acţiuni întocmit de Consiliul de Administraţie şi să aibă în vedere prevenirea unor situaţii precum cele care au dus la destituirea fostului director general. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata