Raed Arafat: În perioada 2014-2020 sunt prevăzute 114 milioane de euro pentru dotarea ISU

Autoritățile au prevăzut pentru perioada 2014-2020 o finanțare de 114 milioane de euro pentru dotarea inspectoratelor pentru situații de urgență, pe lângă alte alocări necesare activității acestora, a declarat luni șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

„Pot să spun că se lucrează pentru reducerea discrepanței mai ales cu zonele rurale, pentru că în zonele rurale încă este mult de făcut, acolo avem echipajele voluntare ale primăriilor, ale autorităților locale și unde trebuie lucrat încă mult pe creșterea nivelului lor”, a spus Arafat la festivitatea de aniversare a 170 de ani de atestare documentară a pompierilor bucureșteni, care a avut loc la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealu Spirii” al Municipiului București (ISUMB).

El a adăugat că, de când au intrat fondurile structurale — 2007—, discrepanțele dintre București și unitățile din teritoriu au început să scadă, însă la București primăria și primăriile sectoarelor au participat foarte bine la dotarea ISU București.

„De când au intrat fondurile structurale, doar în ultimii șapte ani au fost cheltuite 99 de milioane de euro în dotarea inspectoratelor pentru situații de urgență într-un mod echilibrat și oriunde mergeți orice județ a primit mașini noi, a primit echipamente noi”, a arătat Raed Arafat. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata