Raiffeisen Bank a primit asistenţa Wolf Theiss în prima sa emisiune de obligaţiuni verzi eligibile nepreferenţiale de tip senior

Foto: en.wikipedia.org

În valoarea de 1,2 miliarde lei, Wolf Theiss a acordat consultanţă juridică Raiffeisen Bank SA (România), în calitate de emitent, cu privire la emisiunea de Obligaţiuni Verzi Eligibile Nepreferenţiale de tip Senior, a anunţat miercuri firma de avocatură.

Aceasta este cea mai mare emisiune de obligaţiuni în lei a unui emitent român la data de 4 iunie 2021, având un cupon anual fix de 3,793%.

„La data de 4 iunie 2021, Raiffeisen Bank SA (România) a lansat cu succes o emisiune de obligaţiuni verzi nepreferenţiale de tip senior pentru a finanţa proiecte verzi eligibile în vederea tranziţiei către o economie durabilă. Emisiunea de obligaţiuni a fost adresată investitorilor instituţionali şi are o valoare de aproximativ 1,2 miliarde lei, o scadenţă de 7 ani şi un cupon fix de 3,793% pe an. Cu o cerere de aproximativ 1,35 miliarde lei, subscrierile au depăşit valoarea plasamentului de aproximativ 1,35 ori. Obligaţiunile urmează să fie eligibile MREL (Cerinţa minimă de fonduri proprii şi datorii eligibile), pe baza confirmării din partea Băncii Naţionale a României”, se menţionează în comunicat.

Plasamentul de obligaţiuni a fost coordonat de Raiffeisen Bank International AG şi Raiffeisen Bank SA (România) în calitate de manageri principali.

În contextul bancar-bursier, Raiffeisen Bank SA (Romania) a fost asistată, din perspectiva legii române, de o echipă de experţi în pieţe de capital din cadrul Wolf Theiss, formată din Andreea Tudorache, Claudia Chiper, Nevena Skocic, Nikolaus Dinhof, Sebastian Prakljacic şi Alex Haas.

În ceea ce priveşte aspectele de drept german, Raiffeisen Bank SA (România) a beneficiat de consultanţă din partea Freshfields Bruckhaus Deringer Rechtsanwalte, prin partenerii Stephan Pachinger şi Christoph Gleske şi asociaţii Christian Joellinger, Birgit Schulz şi Benedikt Graf.

Aşadar, Wolf Theiss este una dintre principalele firme de avocatură din Europa Centrală, de Est şi Sud-Est, specializată în acordarea de asistenţă juridică în domeniul afacerilor internaţionale. Cu 340 de avocaţi în 13 ţări, peste 80% din activitatea firmei implică reprezentarea transfrontalieră a clienţilor internaţionali. Prin îmbinarea expertizei juridice şi a celei de afaceri, Wolf Theiss dezvoltă soluţii inovatoare care integrează competenţele juridice, financiare şi comerciale.

Sursa: agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata