Raportul privind autonomia secuilor din România, respins de ONU

Organizatia Natiunilor Unite a respins propunerea de autonomie teritoriala a maghiarilor din Transilvania, dupa ce trei asociatii maghiare care au legaturi directe cu UDMR si Laszlo Tokes  au trimis la ONU un „Raport din Umbra” intitulat „Discriminarea maghiarilor din Romania”, in care acuza statul roman ca incalca drepturile maghiarilor, publica Ziare.com.

Oficialii ONU au considerat ca acuzatiile din raport sunt nefondate, dar recomanda Romaniei, ca, incepand din noiembrie, sa adopte statutul minoritatilor nationale, anunta Antena 3.

Natiunile Unite vor recomanda Romaniei in urmatoarele luni sa adopte statutul minoritatilor nationale, proiect UDMR blocat in Parlament din anul 2005. Potrivit documentului privind minoritatile, statul recunoaste si garanteaza autonomia culturala a minoritatilor nationale.

Un „Raport din umbra” cere ONU autonomia secuilor

ONU s-a pronuntat negativ in ceea ce priveste autonomia teritoriala a maghiarilor din Transilvania, dar a propus Romaniei crearea Consiliului National al Autonomiei Culturale.

Comitetul ONU pentru Elimnarea Discriminarii Rasiale a apreciat ca Romania nu mai ascunde problemele legate de drepturile omului si discriminare.

Citește și
1 Comentariu
 1. Sebi spune

  E O STIRE FALSA A UNUI POLITICEAN ROMAN IDEA RESPINGERI AUTONOMIEI !

  Organizaţia Naţiunilor Unite nu a respins inca nici o propunere a delegatiei maghiare din romania privind
  -drepturile colective
  -autonomia teritoriala
  -universitatea de stat in limba maghiara
  -bilingvism si alte drepturi

  De obicei, nimeni nu s-a străduit să verifice informaţiile, pentru că ar fi uşor de dovedit,ca acesta refuz al autonomiei este o stire falsa tipic diversionista. Conferinţă comisiei ONU de anchetă a discriminării rasiale, anti-rasism nu au fost încă finalizate, se vor întâlni la Geneva, până la 27 august, şi în noiembrie v-a publica raportul final pt. Romania.
  Comisia ONU de fiecare data analizeaza minutios orice problema si nu aduce hotarari pripite dupa 2 zile ,nici daca unii politicieni romane ar dori acest lucru in cazul minoritatilor din romania.
  Rusia ,Anglia ,Irlanda si Germania in sedinta ONU s-au pronuntat pozitiv in privinta cereri ONG urilor maghiare in privinta drepturilor colective ,a universitatii maghiare ,si intr-un nici un fel nu erau inpotriva autonomie teritoriale .
  In noiembrie cum vor explica politicienii romani acesta stire mincionoasa de a lor?

  http://translate.google.hu/translate?js=y&prev=_t&hl=hu&ie=UTF-8&layout=1&eotf=1&u=http://hu.wikipedia.org/wiki/D%25C3%25A9l-Tirol&sl=hu&tl=ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata