Răspunsul sindicatelor la concediul forţat: Vrem să muncim patru ore pe zi!

– Sindicaliştii propun reducerea timpului săptămânal de lucru, chiar până la 20 de ore, spunând că varianta concediului neplătit de 10 zile va afecta pensiile oamenilor.

.

Liderii confederaţiilor sindicale nu sunt de acord cu plecarea tuturor angajaţilor statului în concediu fără plată timp de zece zile, pe motiv că, dacă se reduce numărul de zile de lucru, asta se va reflecta într-o scădere a pensiilor.

„Nu putem accepta concediul fără plată de 10 zile. Trebuie ca fiecare instituţie să discute cu sindicatele şi să convină asupra reducerilor de personal sau să facă alte reduceri pe care nu le-au avut până acum în vedere.

O altă variantă pe care o vom avansa în discuţiile de săptămâna viitoare cu premierul va fi reducerea săptămânii de lucru de la 40 de ore la 38 de ore pentru că, dacă ai 10 zile fără plată, aceste zile nu vor vi luate în calcul la pensie şi vor duce la diminuarea acestora„, a declarat  vicepreşedintele Cartel Alfa, Luca Octavian.

La rândul său, preşedintele BNS, Dumitru Costin, a afirmat că o soluţie de reducere a cheltuielilor salariale ar reprezenta-o reducerea zilei de lucru de la opt la patru ore pentru o anumită perioadă de timp. O altă soluţie înaintată de liderul sindical vizează reducerea orelor suplimentare efectuate de angajaţii din sistemul bugetar şi diminuarea drastică a deplasărilor nejustificate.

Sursa: Cotidianul

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata