Răzvan Burleanu (preşedintele FRF): Am realizat în acest an ceea ce nu s-a făcut niciodată în fotbalul românesc

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a afirmat, luni, în Adunarea Generală a forului național că în anul care a trecut de când noua echipă se află la conducerea FRF a realizat ceea ce nu s-a făcut niciodată în fotbalul românesc.

”Am realizat în perioada de când sunt la conducerea FRF ceea ce nu s-a făcut niciodată în fotbalul românesc. Am atras sponsori importanți, la FRF nu se mai vine cu plicuri, ci cu proiecte. Dorim calificarea echipei naționale la turneele finale din 2016, 2018 și 2020”, a spus Burleanu în fața Adunării Generale a FRF, al cărei scop principal este, după cum a precizat, prezentarea planului strategic pentru dezvoltarea fotbalului din România în perioada 2015-2020.

Adunarea Generală a FRF se desfășoară statutar, cu participarea a 184 de membri din totalul de 236.

Angel Maria Villar, vicepreședinte UEFA și președintele Federației Spaniole de Fotbal, a felicitat echipa națională pentru succesul cu Feroe (1-0), din preliminariile EURO 2016, și și-a exprimat disponibilitatea de a colabora cu conducerea FRF, cum a făcut-o și în trecut.

”Vă felicit pentru că transpuneți în practică cuvintele responsabilitate, curaj, dăruire, pasiune, respect, viziune. Vă salut din partea președintelui Platini (Michel Platini, președintele UEFA, n. red.) și vă felicit pentru victoria cu Feroe (Villar a fost la meci, n. red.). A fost o partidă dificilă. Întâlnirile cu echipele mici, care nu mai sunt așa de mici, sunt cele mai grele. Va urez să vă calificați la turneul final”, a declarat Villar.

”M-am dedicat acestui fenomen trup și suflet de la vârsta de 9 ani. Am jucat în România cu Athletic Bilbao și cu naționala Spaniei și cunosc bine fotbalul din această țară’‘, a mai spus Villar, care a amintit colaborarea bună cu Mircea Pascu și Mircea Sandu, foști președinți ai FRF, și și-a oferit colaborarea actualei echipe de conducere, căreia i-a urat mult succes.

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), Alin Petrache, a subliniat în cuvântul său că ”sportul în general și fotbalul traversează o perioadă cu destule probleme. Puține discipline sportive au scos oamenii în stradă, dar fotbalul a reușit să facă acest lucru”. Președintele forului olimpic național a urcat succes echipei naționale la următoarele calificări.

Căpitanul naționalei de fotbal, Răzvan Raț, s-a referit la partida cu Feroe, evidențiind faptul că lucrul cel mai important este câștigarea celor trei puncte.

”Așa cum a spus d-l Villar, jocurile contra echipelor mici sunt cele mai dificile. Nu am beneficiat de cel mai bun gazon cu Feroe, dar cel mai important e rezultatul și faptul că am obținut trei puncte pentru calificarea dorită de toată lumea’‘, a precizat Raț.

Ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, nu a mai ajuns la Adunrea Generală a FRF, deși organizatorii anunțaseră că va participa. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata