RCS&RDS pune o taxă forţată de 5 lei pe abonat

Clienţii firmei de cablu sunt obligaţi să achite la factura lunară bani în plus pentru servicii de mentenanţă a reţelei.

După o criză de capital în care mai toate companiile mari au avut pierderi în ultimii ani, unele dintre acestea s-au hotărât să-şi recupereze banii pe spinarea clientului, scrie Evenimentul Zilei.

Cam aşa pare şi cazul celor de la RCS&RDS, care în ultimele două luni au aplicat o nouă taxă la majoritatea contractelor pe care le au în derulare. Numită oficial, pe chitanţă, comision sau taxă de mentenanţă, RCS&RDS cere fiecărui client câte 5 lei în plus la factură.

Dacă în prima lună a implementării acestei suprataxări, pe chitanţă cei 5 lei erau afişaţi separat la taxe, pentru ca fiecare client să vadă clar costurile, din a doua lună valorile de pe chitanţe sunt trecute sec la total. Schimbarea a survenit după ce la ghişeele companiei foarte mulţi clienţi şi-au exprimat nemulţumirile faţă de respectivul comision.

Dacă ar fi să considerăm că RCS&RDS taxează doar un milion din clienţii pe care-i are, asta înseamnă că în fiecare lună, compania obţine cam 5 milioane de lei (1,2 milioane euro) din „mentenanţă”.

Citește și
5 Comentarii
 1. octaviana spune

  asa e

 2. florin spune

  Aruncati cu pietroaie in RDS. Ce ofera rometelecom si ce ofera de banii aia? Sau poate UPC?
  Chiar si cu taxa de 5 lei tot sunt cu mult in fata, raportat pret/calitate.
  Acum dau si wirelles gratuit.. a rupt piata. Sunt cu 2 trepte peste ceilalti

 3. Tepar- 0727617777 spune

  Aveti grija daca va suna de la acest numar 0727617777 este un mare TEPAR ce obliga lumea la plata unei sume de 500 lei , suma ce reprezinta inscrierea intr-un catalog fantoma. Daca sunteti naivi va trimite prin curier un colet si trebuie sa platiti peste 500 lei aiurea. Cat TUPEU si Nesimtire pe unii…

 4. Tepar - 0727617777 spune

  Multumesc celui care a postat comentariul anterior, gasit de mine la o cautare pe google dupa numarul de telefon.

  M-a sunat si pe mine sa imi spuna ca m-a introdus in nu stiu ce ghid european de agricultura, etc si ca o sa treaca reprezentantul local sa imi aduca un exeplar si ca trebuie sa platesc 500 de lei sau 50 de lei (parca 50 lei).
  La intrebarea mea: de ce apar intr-un catalog unde nu am cerut sa apar (firma mea) si mai mult sa platesc un serviciu pe care nu l-am cerut a inceput sa turuie ca asa zic eu, ca nu am ce sa fac ca trebuie sa platesc conform nu stiu carei legi (a spus el numarul dar eram deja un pachet de nervi) dupa care a inchis.
  Pe langa tupeul imens problema e ca avea datele firmei, adresa.
  Sunt curios daca apare cineva la usa.

 5. Tepar - 0727617777 spune

  Multumesc celor care atentioneaza si il dau in vileag pe acest om fara caracter.
  Vreau doar sa atentionez ca el suna si dupa nr. 0314342336 sau cel putin asa apare cand apeleaza pentru ca daca revii la acest nr. raspunde altcineva, care nu are nici o legatura cu el, sau poate asa mi s-a parut.Nu va lasati pacaliti oricat de multe informatii detine destre firma.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata