Reduceri şi noutăţi editoriale la Târgul de Carte LIBREX Iaşi

Peste o sută de edituri din ţară şi străinătate, difuzori de carte, producători şi distribuitori de articole de papetarie, birotică, muzică, tipografii, instituţii de învăţământ de stat şi particular, firme multimedia, instituţii mass-media şi publicaţii culturale s-au adunat, la cea de-a XVIII-a ediţie a Târgului Internaţional de Carte Librex de la Iaşi.

Oferta editurilor este una extrem de generoasă, invitând publicul ieşean la un regal de carte, de poezie şi muzică folk. La această ediţie, unii participanţi oferă reduceri de peste 50%, iar preţurile de carte încep chiar de la un leu.

Editorii abordează şi cărţi ale unor autori necunoscuţi încă la noi, dar care, ne asigură ei, sunt extrem de bine primiţi în străinătate, la târgurile de carte din Germania, Franţa şi Anglia.

4.000 RON pentru publicarea unei poezii!

Publicarea autorilor clasici ale căror opere fac parte din programa şcolară este din ce în ce mai greu de realizat datorită drepturilor de autor care solicită din greu bugetul sărac al editurilor.
Pentru publicarea unei singure poezii, Mitzura Arghezi, cea care are drepturile de autor pentru opera lui Tudor Arghezi,  a solicitat 4 000 de lei. Publicarea unui întreg volum de poezii de-ale poetului ar împovara editura cu nişte costuri covârşitoare şi nerealiste pentru mersul vânzărilor de carte din România, a precizat doamna Mihaiela Luca, director la editura Eduard.

Cu toate acestea, editurile au venit la târg cu un volum impresionant de carte şcolară, literatură pentru copii, dicţionare, antologii – pe clase – cu opere recomandate de programa şcolară.
Cu cărţi muzicale şi jocuri isteţe este o bucurie să înveţi, chiar şi un abecedar în limba engleză.

Cărţi care vă ajută să faceţi bani

Fie că alegeţi să vă puneţi la curent cu noutăţile legislative, fie că vreţi să aflaţi câteva din secretele oamenilor de afaceri, Carmen Pitic de la editura C.H. Beck  ne asigură ca sunt cărţi care ne ajută să facem bani.
În „Capitalele Capitalului”, publicată la editura Tipomoldova, aflaţi câteva din secretele familiilor de bancheri ale lumii, o istorie a centrelor financiare şi poveştile lor.

Poveşti nemaicitite

Micilor cititori, dar şi celor mai mari, doritori de a reîntâlni copilaria şi lumea poveştilor, li s-a pregătit o culegere de „poveşti nemaicitite”, o culegere de „Basme fantastice româneşti”, pentru prima data culese şi publicate.

Despre „Naşterea la români”, „Nunta la români”, „Înmormântarea la români”, despre „Datinile şi credinţele poporului român”, mituri, enigme ale istoriei dacilor, bogăţii ale  folclorului autentic românesc, puteţi găsi o colecţie de cărţi într-o apariţie editorială de excepţie la standul editurii Saeculum.

Tot ca o noutate, editura Carpathia Press a venit cu un număr impresionant de cărţi ale lui Artur Silvestri, personalitate enciclopedică în România contemporană, istoric al civilizaţiilor, autor a peste 30 de cărţi, dintre care câteva sunt fundamentale în domeniul lor.

Cartea religioasă şi de spiritualitate este şi ea reprezentată printr-un număr foarte mare de volume.

Si pentru că suntem în Capitala Moldovei, editurile ieşene vă oferă minunate monografii despre Iaşi, în volume excepţional reprezentate din punct de vedere al calităţii fotografiilor şi tiparului. Menţionarea autorului ieşean Ion Mitican, cu poveştile lui fabuloase despre Iaşul de odinioară, şi a profesorului universitar Gheorghe Iacob sunt garanţii ale bucuriilor ce vă aşteaptă degustând poveştile lor scrise cu har.

Tot la poveşti, dar de această dată radiofonice, vă invită şi Editura Casa Radio, care a venit cu tot bagajul de cultură de la Societatea Română de Radiodifuzine, o enciclopedie în documente radiofonice înregistrate pentru nemurire.

Dacă menţionăm doar numele lui Nicolae Iorga, Mihai Ralea, George Enescu, Nichita Stănescu, colecţia „Radio Prichindel” şi colecţia de teatru radiofonic, sperăm că am trezit suficient interesul şi că o vizită la standul acestei edituri nu poate lipsi din programul iubitorilor de frumos.

Şi, deşi arta nu are preţ şi accesul la cultură este o obligaţie, editurile prezente la târg au făcut un dar minunat printr-o ofertă variată şi foarte bogată, dar şi prin preţurile mici, care pornesc de la un leu.

Organizatorii LIBREX sunt societatea Sedcom Libris SA Iaşi, Primăria Municipiului Iaşi şi Organizaţia Patronală AGORA a Societăţilor pentru Difuzarea Tipăriturilor şi a altor Bunuri Culturale din România.

Cea de-a a XVIII-a ediţie a Târgului Internaţional de Carte Librex a debutat miercuri, 19 mai, expoziţia fiind deschisă publicului larg până duminică, 23 mai, în intervalul orar 10.00-19.30.

Sâmbătă, 22 mai, programul se va prelungi până la ora 20.30, în ziua respectivă urmând a avea loc mai multe evenimente culturale, un recital folk, dar şi decernarea premiilor Librex şi Festivitatea de premiere a editurilor participante.  Târgul de Carte îşi va închide porţile duminică, 23 mai, la ora 14.00.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata