Referendumul privind revizuirea Constituţiei ar putea avea loc abia în 2015, susţine Crin Antonescu

Referendumul privind revizuirea Constituţiei ar putea avea loc cel mai devreme în 2015, a susţinut, duminică, 6 aprilie, la Piatra Neamţ, liderul PNL, Crin Antonescu, președinte al Comisiei de revizuire a Constituţiei.

El a precizat că în calitatea pe care o are a solicitat membrilor comisiei să înceapă discuţiile, pe baza recomandărilor Curţii Constituţionale și a Comisiei de la Veneţia.

‘Referendumul are șanse doar cu prevederea de 30% a validării, deci abia în 2015, dacă până atunci forma Constituţiei va fi dezbătută și votată cu două treimi din Parlament‘, a apreciat Crin Antonescu.

Liderul PNL a precizat că a existat o puternică și susţinută campanie politicianistă din partea președintelui Traian Băsescu, care a prezentat modificarea Constituţiei ‘ca pe o a doua tentativă de lovitură de stat’.

‘Când au venit detaliile de la Curtea Constituţională și Comisia de la Veneţia, au fost prezentate ca niște pumni daţi în cap nouă. La Curtea Constituţională sunt două comentarii: unele de care trebuie să ţinem cont, chiar dacă nu suntem de acord, iar în rest sunt niște sugestii, păreri, care sunt tratate cu interes și respect dar nu mai mult de atât, pentru că nu Curtea Constituţională este legiuitor. Ca atare, ce ni se spune că încalcă limitele revizuirii, am scos. La Veneţia avem observaţii de care putem ţine cont și bineînţeles că vom ţine. Le vom discuta în comisie’, a precizat Crin Antonescu.

Liderul PNL a subliniat că cel mai important este că nici Curtea Constituţională și nici Comisia de la Veneţia nu au semnalat chestiuni grave care să ţină de statul de drept și că păstrarea parlamentului bicameral nu a fost contestată. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata