„Regele cofetarilor” din SUA ar recomanda tort cu căpşuni ca desert după tradiţionalele sarmale

Celebrul cofetar american de origine italiană Buddy Valastro, supranumit ‘Regele cofetarilor’, a deschis luna aceasta cel de-al 12-lea magazin Carlo’s Bakery din Statele Unite, în Florida, și este dispus să extindă lanțul și în alte țări. Într-un interviu acordat AGERPRES, el a precizat, însă, că principala sa preocupare este să asigure produse de aceeași calitate înaltă în fiecare locație.

Carlo’s Bakery este un lanț cunoscut pentru produse de patiserie, deserturi și prăjituri. Este o afacere de familie lansată în 1910 de Carlo Guastaffero, bunicul din partea mamei al lui Buddy.

După decesul prematur al tatălui său, Bartolo Valastro Sr., în 1994, afacerea a fost continuată și extinsă de Bartolo Jr. ‘Buddy’ Valastro împreună cu mama sa, Maria Valastro, și surorile sale, Grace, Maddalena, Mary și Lisa. Această afacere de familie este și subiectul unui popular reality show intitulat ‘Cake boss’ (‘Regele cofetarilor’).

Buddy Valastro are, la rândul său, patru copii. A devenit unul dintre cei mai renumiți brutari-cofetari din lume datorită capodoperelor sale culinare. Munca lui este sinonimă cu provocarea și excelența. Pentru el nu există lucruri imposibile.

AGERPRES: Dle Valastro, torturile dvs. sunt cu totul ieșite din comun și, pe bună dreptate, sunteți numit ‘regele cofetarilor’. Dincolo de gust, forma lor este cea care uimește, pentru că uneori duc cu gândul la cu totul altceva decât la un desert. De unde a venit ideea să realizați asemenea opere de artă culinare?

Buddy Valastro: Am vrut doar să diferențiez Carlo’s Bakery de alte brutării și supermarketuri. Faptul că preparăm prăjituri complicate, creative ne face deosebiți și atât de căutați. Îmi face o deosebită plăcere să fac asta și mă bucur enorm că am ales acest drum.

AGERPRES: Cum realizați aceste creații artistice originale — aveți în echipă, să spunem, și anumiți designeri care contribuie la finisarea formelor? Cu ce fel de specialiști lucrați?

Buddy Valastro: Echipa noastră este incredibil de talentată. Avem o mare varietate de artiști — decoratori și sculptori — în rândul personalului care ajută, jucând un rol în ceea ce putem aduce la viață sub formă de tort. Fără ei, ar fi o luptă reală pentru a reuși multe din lucrurile care se văd la Cake Boss.

AGERPRES: Considerați produsele Carlo’s Bakery sănătoase? Magazinele dvs oferă produse diferențiate, unele destinate special copiilor, iar altele destinate adulților?

Buddy Valastro: Nu am să spun că produsele noastre nu sunt sănătoase — folosim ingrediente de calitate, proaspete—, dar cred cu tărie în tot ce înseamnă moderație. Avem cu siguranță produse care sunt dedicate mai mult copiilor decât adulților și viceversa, dar în general, în afară de decorațiunile exterioare, desertul este destinat pentru îndulcirea tuturor, indiferent de vârstă.

AGERPRES: Vă inspirați în munca dumneavoastră din creațiile unor predecesori deveniți și ei faimoși, cum a fost, de exemplu, cofetarul român Grigore Capșa, deținător a numeroase medalii de aur la expozițiile de profil ale vremii (sfârșitul anilor 1800)?

Buddy Valastro: Am fost inspirat de tatăl meu. Văzând cât de greu a muncit și cât s-a dedicat pentru a face din Carlo’s Bakery un succes, a fost ceva ce m-a motivat să fiu un mare brutar-cofetar și om de afaceri.

AGERPRES: Meseria de brutar-cofetar este o tradiție în familia dumneavoastră. Copiii dvs. sunt interesați să continue această tradiție sau sunt atrași de alte domenii?

Buddy Valastro: Ei sunt încă mici, așa că se răzgândesc tot timpul! Într-o zi unul dintre ei vrea să fie brutar, în următoarea — medic veterinar. Îi susțin oricum.

AGERPRES: Se știe că în cadrul afacerii pe care ați dezvoltat-o lucrați împreună cu toți membrii familiei. Cum colaborați ‘la serviciu’ și cum împărțiți acasă sarcinile în bucătărie?

Buddy Valastro: Suntem atât de norocoși că avem posibilitatea de a lucra atât de strâns împreună. Brutăria ne ține foarte ocupați și nu cred că am fi avut ocazia să ne vedem la fel de mult dacă nu am fi ajuns să lucrăm împreună. Nu aș putea face ceea ce fac fără ei.

AGERPRES: Care sunt combinațiile dvs. preferate de ingrediente și ce anume ați evita cu orice preț?

Buddy Valastro: Îmi plac untul de arahide și ciocolata; se potrivesc perfect împreună. Evit să combin ouă și brânză. Mulți oameni din viața mea cred că este ciudat acest lucru, dar eu pur și simplu nu pot mânca ouă cu brânză.

AGERPRES: Dețineți peste 10 magazine Carlo’s Bakery în Statele Unite și s-a scris că aveți intenția de a vă extinde și în afara acestora. Ce țări aveți în vedere și după ce vă ghidați când faceți alegerea? Ați alege România ca prima țară din Europa în care să fiți prezent?

Buddy Valastro: Sunt dispus să deschid Carlo’s Bakery oriunde în lume. Acum, prioritatea mea numărul unu este ca, indiferent unde ne-am afla, să asigurăm produse de aceeași calitate înaltă în fiecare locație. Și când se vor întruni condițiile necesare, vom aduce brutăria noastră și în Europa.

AGERPRES: De sărbători, românii obișnuiesc să mănânce preparate din porc — sarmale, tobă, piftie — și curcan. Ce desert recomandați după o astfel de masă?

Buddy Valastro: Se pare că o prăjitură ușoară ar merge bine cu o masă mai grea de genul acesta, așa că aș sugera un tort cu căpșuni. Acesta este, probabil, unul dintre preparatele pe care prefer să le pregătesc pentru că îmi place la nebunie frișca făcută în casă.

AGERPRES: Aveți vreun vis rămas neîmplinit?

Buddy Valastro: Îmi trăiesc visul în fiecare zi. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata