Reînscrierea la grădiniţă se face începând cu această lună

15

Reînscrierea copiilor la grădiniţă se va face începând cu luna aprilie 2010, anul curent, iar înscrierile pot avea loc imediat după finalizarea reînscrierilor, precizează un comunicat de presă al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Potrivit comunicatului, perioadele pentru reînscrieri sau înscrieri vor fi stabilite de conducerea unităţilor de învăţământ, cu consultarea inspectorului de specialitate, şi vor fi afişate, la vedere, pentru toţi cei interesaţi.

Pentru asigurarea transparenţei acestui proces, conducerile unităţilor de învăţământ preşcolar sunt rugate să afişeze, la vedere, pentru toţi cei interesaţi perioada în care grădiniţa este închisă pentru igienizări şi/sau reparaţii, capacitatea grădiniţei (număr de copii pentru care a fost proiectată), numărul de copii aprobat prin planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2010/2011, numărul de copii reînscrişi/înscrişi zilnic (în perioada dedicată acestor operaţii) din totalul disponibil.

Unităţile de învăţământ vor răspunde în scris, în timp util, tuturor solicitărilor de înscriere depuse de părinţi, precizează IŞMB. Totodată, reprezentanţii IŞMB interzic condiţionarea înscrierii/reînscrierii copiilor în grădiniţe, de perceperea unor taxe sau sponsorizări din partea părinţilor.
Conform planului de şcolarizare pentru anul şcolar 2010-2011, numărul locurilor în grădiniţe din Bucureşti este de 30.980 de locuri/învăţământ de masă şi 230 de locuri/învăţământ special.

În conformitate cu „Regulamentul de organizare şi funcţionare a învăţământului preşcolar”, aprobat prin Ordinul Ministrului nr. 4464/2000, „înscrierile copiilor în grădiniţe se fac de regulă la începutul anului şcolar sau, în situaţii deosebite, în timpul anului şcolar, în limita locurilor disponibile”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata