Remus Pricopie: Dezvoltarea UE va însemna, pentru următorii 7 ani, investiţia în capitalul uman

Dezvoltarea Uniunii Europene va însemna, pentru următorii 7 ani, investiţia în capitalul uman, a afirmat ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, cu prilejul primei reuniuni a directorilor de agenţii naţionale care implementează noul program al Uniunii Europene Erasmus+.

„Ministrul a arătat că etapele de dezvoltare a statelor din Uniunea Europeană au vizat economia, sistemele sociale, valorile comune, iar pentru următorii 7 ani spaţiului comunitar va pune accentul pe investiţia în capitalul uman”, precizează un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei Naţionale remis vineri.

La rândul său, ministrul delegat Mihnea Costoiu a spus că, pentru viitorul programului Erasmus+, este esenţială implicarea, alături de beneficiari, a companiilor private şi stimularea apropierii între proiectele din educaţie şi cele din cercetare.

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, şi ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, au participat, joi, la prima reuniune a directorilor de agenţii naţionale care implementează noul program al Uniunii Europene Erasmus+.

Evenimentul s-a desfăşurat în zilele de 6 şi 7 februarie, la Bucureşti, în prezenţa directorului în cadrul Comisiei Europene şi coordonator al programului Erasmus+ Antonio Silva Mendes.

La reuniunea organizată de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP) au participat 73 de directori din statele membre ale UE, precum şi din Norvegia, Islanda, Lichtenstein, Turcia şi Elveţia.

Programul Erasmus+ a fost lansat la sfârşitul lunii decembrie şi integrează generaţia anterioară de programe europene Comenius, Erasmus, Grundtvig, Leonardo da Vinci, Erasmus Mundus şi Tineret în acţiune, continuând liniile de finanţare ale acestora.

Pentru anul 2014, România beneficiază de 40 de milioane de euro în cadrul programului Erasmus+. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata