Remus Pricopie: Nu se pune problema de a avea sesiuni de examene blocate

Ministrul educației, Remus Pricopie, a declarat miercuri, la UPB, că nu se pune problema de a avea sesiuni de examene blocate și că împreună cu sindicaliștii vor fi găsite soluții pentru problemele acestora.

„Am avut mai multe discuții (n.r. — cu sindicaliștii), ultima discuție cu domnul Hăncescu, președintele FSLI, a fost azi dimineață la ora 8,00. Nu mi-a sesizat nimic legat de bacalaureat, pentru că acest subiect îl dezbătusem în urmă cu trei săptămâni. O să discutăm cum am făcut de fiecare dată și evident vom găsi soluții”, a spus ministrul.

Pricopie a precizat că în zilele următoare se vor purta discuții cu sindicaliștii din învățământ în care vor fi abordate inclusiv modificări legislative ca urmare a solicitărilor acestora.

Potrivit demnitarului, începând de anul școlar viitor, plata personalului didactic care participă la examenele naționale se va face din fonduri structurale.

„Sunt lucruri pe care le-am anunțat și ne vom ține de cuvânt”, a asigurat Pricopie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata