Reportaj din satul premierului Boc: Carul cu bani s-a răsturnat în Răchiţele

Administraţia locală din satul natal al lui Emil Boc, Răchiţele, a primit 860.000 de lei pentru reabilitarea unei biserici, a căminului cultural şi a unui dispensar. Plus o sală de sport de 2,4 milioane de lei. Consilierii locali şi fratele lui Boc se gândesc cum să împartă banii pentru Căminul Cultural, scrie Adevarul.ro.

Sătenii au auzit la televizor că ar veni nişte bani de investiţii, şi se bucură, dar totuşi nu-l iartă pe Emil Boc că vrea să le reducă pensiile.

Totuşi, în satul premierului e criză. Dacă înainte de recesiune majoritatea bărbaţilor „în putere” lucrau la patroni şi aveau ca principal obiect de activitate prelucrarea lemnului, astăzi, cea mai mare parte a lor caută să-şi ocupe timpul cu o partidă de pocher la bufet.

Cu berea sau tăria în faţă, şi în spate cu televizorul setat pe canalele de ştiri, consătenii lui Emil Boc înjură „miticii” şi „mogulii” pentru că se iau de „al lor”, dar şi propria soartă pentru că „de când cu Boc premier, e plin de jurnalişti în sat”.

Să vină banii!

În faţa căminului cultural s-au adunat mai mulţi oficiali – consilieri locali ai comunei Mărgău, de care ţine Răchiţele. Spun că aşteaptă un expert care să le întocmească planul de reabilitare a obiectivului pentru care de curând Guvernul a aprobat alocarea sumei 350.000 de lei.

„Noi ne gândim să amenajăm bucătăria, baia şi sala. Sperăm ca din august să se înceapă lucrările, iar până atunci să organizăm licitaţia. Din banii noştri ne am schimbat doar uşile, iar acum vrem să amenajăm căminul pentru tot felul de evenimente ca: întruniri de composesorat, festivităţi, acţiuni culturale, discotecă…”, spune consilierul Ioan Boc, fratele premierului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata