Reprezentanța Comisiei Europene în România: Toți elevii din ciclul gimnazial învață o limbă străină

Reprezentanța Comisiei Europene în România a scris, sâmbătă, pe Facebook, că România este unul din statele membre ale UE în care toți elevii din ciclul gimnazial învață o limbă străină. Reacția vine după ce Viorica Dăncilă a spus că nu vorbește limba engleză pentru că „suntem în România”.

„Uniunea Europeană are 24 de limbi oficiale . Alături de Danemarca , Grecia , Luxemburg , Austria și Suedia , ̂ este unul dintre cele State Membre UE în care toți elevii din ciclul gimnazial învață o limbă străină, conform Eurostat”, a scris Reprezentanța Comisiei Europene în România, pe Facebook.

Întrebată într-o conferință de presă la Timișoara de ce nu se descurcă în limba engleză, Dăncilă a răspuns: „Legat de limba engleză, doamnă, suntem în România. Haideți să fim mândri că suntem români. De fiecare dată am încercat să ducem în derizoriu anumite lucruri. Să știți că unii poate vorbesc foarte bine limba engleză, germană, franceză și se duc la Bruxelles să spună ceea ce vrea Bruxelles-ul să audă”.

Referindu-se la cei care vorbesc bine limba engleză și spun ceea ce vrea Bruxelles-ul să audă, Dăncilă a continuat: „Nu spun, de fapt, ceea ce ar trebui să susțină pentru această țară. Eu sunt un proeuropean convins, dar de fiecare dată mi-am susținut țara și am obținut rezultate. Faptul că vorbim bine sau mai puțin bine o anumită limbă străină eu cred că este relevant relevant, dar important este ceea ce faci pentru români și cu câtă demnitate îți reprezinți țara atât în țara ta, cât și în afara granițelor”.

Ulterior, liderul PSD a revenit cu precizări despre vorbitorii de limbi străine, spunând că reprezintă o resursă valoroasă pentru țară. Premierul demis a precizat că nu este însă de acord cu politicienii care își critică propria țară în una din limbile de circulație internațională.

Rugată vineri, în județul Timiș, să lămurească ce părere are despre vorbitorii de limbi străine, Dăncilă a spus: „Apreciez toți vorbitorii de limbi străine, fie că vorbim de engleză, franceză sau germană. Sunt o resursă valoroasă pentru țara noastră. Nu suntem de acord cu politicienii care în una din limbile de circulație internațională își critică propria țară”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata