Restricţii de circulaţie pe calea ferată din cauza caniculei

Canicula din estul şi sudul ţării a determinat restricţionarea vitezei trenurilor de călători, la viteze cuprinse între 50 – 100 km/h pentru trenurile de călători şi 50 – 70 km/h pentru trenurile de marfă, informează CFR SA.

În perioada de caniculă, anunţată pentru intervalul 2 – 4 august în estul şi sudul ţării, temperaturile înregistrate la nivelul şinei pot ajunge până la 58 de grade C. Reducerea vitezei de circulaţie, în anumite intervale de timp, în care temperaturile depăşesc limitele normale, este o măsură aplicată de toate administraţiile de cale ferată.

În timpul zilei, se reduce viteza de circulaţie a trenurilor de călători şi de marfă cu 20 – 30 km/h, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă. Din această cauză se înregistrează întârzieri ale trenurilor, în medie, între 20 şi 40 de minute.

Pentru asigurarea unui grad de siguranţă sporit, personalul de întreţinere a căii ferate efectuează, în această perioadă caniculară, revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară (însoţiri de trenuri, verificări directe ale căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor în şină, etc.).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata