Vlădescu: Salariile bugetarilor vor putea creşte cu peste 10%, în 2011

Salariile din sectorul bugetar ar putea creşte din anul 2011, în medie, cu peste 10% faţă de nivelul actual a declarat luni, 2 august, ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu.

Potrivit acestuia, Fondul de salarii de 39 de miliarde de lei în sistemul public pe care Guvernul trebuie să-l menţină în anul 2011, în condiţiile disponibilizărilor la care autorităţile s-au angajat deja, va permite această creştere salarială.

„Pentru 2011 există o singură cifră legată de cheltuielile de personal: cea de 39 de miliarde, care este fondul de salarii aferent anului viitor. (…) Calculele arată că 39 de miliarde permite, cu restructurarea de 60.000, o creşterea salarială medie de peste 10%.

De aici încolo e o altă dispoziţie, cât se va distribui la salariile mici, cât la salariile mari. Din acest punct de vedere, nivelul efectiv de salarizare al fiecărei poziţii din sectorul bugetar va fi stabilit prin legea salarizării şi nu va fi cel de astăzi”, a explicat Vlădescu.

El a evitat să menţioneze ce disponibilizări vor fi operate în 2011, acestea depinzând de salariile care vor fi stipulate prin noua lege a salarizării unitare.

Citește și
1 Comentariu
  1. eri spune

    Vorbe goale!
    Astia nici macar nu anticipeaza corect pe anul asta scaderea economica si PIBul, si vrea sa spuna ca la anul va fi mai bine??

    Cum sa mariti salariile cu 10% doar prin 60000 de concedieri (de obicei din esalonul inferior)? Numarul asta e infim fata de numarul total de bugetari.

    Plus ca scaderea de 25% de anul asta se va mentine mai mult ca sigur si la anul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata