Rețeaua de încărcare a vehiculelor electrice ChargePoint va deveni publică la o evaluare de 2,4 miliarde de dolari

ChargePoint Inc, una dintre cele mai vechi și mai mari rețele de încărcare a vehiculelor electrice din lume, a declarat joi că va deveni publică prin fuzionarea cu Switchback Energy Acquisition Corp SBE.N într-un acord care evaluează compania la 2,4 miliarde de dolari.

Acordul se va încheia aproape de sfârșitul anului, iar compania va fi numită ChargePoint Holdings Inc.

Un simbol de tranzacționare la bursa din New York nu a fost identificat.

Reuters a raportat săptămâna trecută că ChargePoint și Switchback se apropiau de o înțelegere.

Switchback este o companie de achiziții cu destinație specială (SPAC) care a strâns 300 de milioane de dolari într-o ofertă publică inițială în iulie 2019.

„Industria de încărcare a EV se accelerează și se așteaptă ca investițiile în infrastructura de încărcare să fie de 190 miliarde de dolari până în 2030”, a declarat Scott McNeill, director executiv al Switchback.

„Credem că (ChargePoint) va continua să își dezvolte poziția puternică pe piață pe măsură ce industria EV va evolua.”

Acordul va strânge aproximativ 493 de milioane de dolari din încasări pe care ChargePoint le va folosi pentru a se extinde în America de Nord și Europa.

Acesta include 225 de milioane de dolari de la Baillie Gifford, Neuberger Berman Alternatives Advisors și alți investitori instituționali.

Baillie Gifford este unul dintre cei mai mari acționari ai liderului segmentului EV Tesla Inc TSLA.O.

„A fi gata să fii public înseamnă că investești în scalarea platformelor pe care le ai deja, deoarece această piață adresabilă este foarte, foarte mare”, a declarat pentru Reuters directorul executiv al ChargePoint, Pasquale Romano, care va continua să conducă compania după încheierea tranzacției.

Un SPAC este o companie de tip shell care strânge bani printr-o ofertă publică inițială de cumpărare a unei entități operaționale, de obicei în termen de doi ani.

SPAC-urile au apărut ca o cale rapidă către piața de valori pentru companii, în special pentru startup-urile de tehnologie auto, și s-au dovedit populare în rândul investitorilor care doresc să facă ecou evaluării ridicate a acțiunilor Tesla.

Alte companii EV cu oferte SPAC includ Fisker, Lordstown Motors și Canoo.

Startul vehiculelor electrice și cu celule de combustibil Nikola NKLA.O, care a fost numit fraudă de un vânzător scurt și a văzut demisia fondatorului său, este un alt lucru.

Înainte de acordul SPAC, ChargePoint, care operează, dar nu deține rețeaua de încărcare, a strâns mai mult de 660 milioane dolari.

Sursa: reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata