Reţeaua medicală Regia Maria deschide primul hub pentru consultații online în Iulius Mall din Timișoara

În incinta Iulius Mall din Timișoara, rețeaua de sănătate Regina Maria a investit într-un hub medical dedicat consultațiilor online, după lansarea platformei de telemedicină Clinica Virtuală.

Astfel, în cadrul acestuia, 75 de medici vor acorda consultații medicale online pacienților din întreaga țară. Decizia vine în contextul creșterii cu 32% a numărului de programări pentru consultații la distanță, în ultimul an, până la aproape 337.000 în iunie 2021.

În opinia sa, ”Reglementarea telemedicinei este cea mai importantă schimbare adusă de pandemie pentru pacienții români. Este o direcție pe care o susținem din toate punctele de vedere și care sperăm să ne apropie și mai mult de modul în care se practică medicina în țările vestice. Încă de la lansare, Clinica Virtuală – platforma noastră de telemedicină, a fost foarte bine primită atât de pacienți, cât și de medici și de companiile abonate, iar numărul de programări a crescut continuu. De aceea, am decis să lansăm acest hub medical în Timișoara, pentru ca medicii care acordă consultații online să beneficieze de tot confortul necesar pentru un act medical similar celui din clinică. În acest moment, suntem cel mai digitalizat furnizor medical din România și vom continua să investim semnificativ în dezvoltarea serviciilor digitale și de telemedicină”, afirmă Fady Chreih, CEO al Rețelei Regina Maria.

Din punct de vedere al consultaţiilor, Clinica Virtuală a fost lansată cu doar 100 de medici, la finalul lunii martie 2020, în timpul stării de urgență, fiind dezvoltată în doar 10 zile. În mai puțin de o lună, numărul medicilor a crescut la 500 și s-a menținut constant pe parcursul ultimului an. Prin intermediul acestei platforme de telemedicină, pacienții au acces la 40 de specialități medicale. Integrează toate sistemele medicale, operaționale și financiare. Rezultatele consultațiilor și recomandările de tratament sunt salvate în dosarul medical electronic al pacientului, iar întregul flux – de la programare până la plata consultației, se poate realiza 100% online.

Aşadar, platforma de telemedicină rămâne o alternativă pentru pacienții care au nevoie de o consultație de acasă, pentru interpretarea de analize și second opinion, precum și pentru efectuarea consultațiilor obligatorii de medicina muncii pentru abonații corporate.

Acest serviciu este util și pentru cei aflați în carantină sau izolare, pentru cei nedeplasabili sau care se află în zone fără acces facil la servicii medicale, dar și pentru românii care sunt în vacanță sau locuiesc în afara țării.

În plus, pacienții cu diverse boli cronice sau autoimune pot fi foarte ușor monitorizați de la distanță. Printre cele mai accesate specialități medicale online se numără medicina muncii, medicina generală, dermatologie, medicină internă, endocrinologie, pediatrie, obstetrică-ginecologie, psihologie.

Sursa: Profit.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata