Revolut evaluat la 33 de miliarde de dolari după ultima rundă de finanţare

Joi 15 iulie din acest an, aplicaţia de servicii bancare digitale Revolut a anunţat  că a strâns 800 milioane de dolari cu prilejul unei noi runde de finanţare care a evaluat compania la 33 de miliarde de dolari, informează Reuters.

În urma aceastei runde de finanţare Revolut devine cea mai valoroasă firmă de fintech din Marea Britanie şi, teoretic, Revolut are acum o capitalizare de piaţă mai mare decât grupul bancar NatWest.

Înfiinţat în 2015 de fostul trader de la Credit Suisse, Nik Storonsky, şi dezvoltatorul de software Vladyslav Yatsenko, Revolut a atras peste 16 milioane de clienţi cu produse precum schimb valutar, carduri de debit, tranzacţionarea de acţiuni fără comisioane, criptomonedele sau conturile de business.

Compania înregistrată în Marea Britanie a reuşit să câştige clienţi în defavoarea băncilor tradiţionale prin costuri mai mici dar până acum nu a reuşit să traducă creşterea rapidă în profitabilitate. Anul trecut, pierderile Revolut s-au dublat la peste 200 de milioane de lire sterline (278 milioane de dolari), din cauza costurilor administrative de la investiţiile în mecanisme de control al riscului şi al conformităţii.

În planurile de viitor, banii strânşi la ultima rundă de finanţare, care a fost condusă de Vision Fund şi Tiger Global Management, vor fi utilizaţi în principal pentru dezvoltarea de noi produse în noile ţări în care Revolut se extinde, în special în SUA şi India, a declarat directorul financiar Mikko Salovaara. Potrivit acestuia ultima rundă de finanţare nu va afecta calendarul unei eventuale listări.

„Credem că, în cele din urmă, vom deveni o companie publică dar nu avem planuri imediate pentru o listare”, a spus Mikko Salovaara.

Ultima rundă de strângere de fonduri organizată de Revolut a fost salutată de ministrul britanic al Finanţelor, Rishi Sunak, care vrea ca industria britanică de fintech să menţină sectorul financiar din insulă competitiv după ieşirea ţării din Uniunea Europeană.

În opinia sa, „Vrem să vedem şi mai multe poveşti de succes precum Revolut”, a spus Rishi Sunak.

aplicatiebancarebaniservicii bancare
Comentarii (0)
Adaugă comentariu