Rezervele internaţionale ale României, în scădere cu 1,22% în iulie

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) au ajuns, la 31 iulie 2010, până la valoarea de 34,571 miliarde euro, în scădere cu 1,22 la sută faţă de datele publicate la finele lunii anterioare, când s-au înregistrat 34,999 miliarde euro, a anunţat luni, 2 august, Banca Naţională a României (BNR).

Potrivit sursei citate, la sfârşitul lunii iulie, rezervele valutare existente în conturile BNR se situau la nivelul de 31,580 miliarde euro, faţă de 31,627 miliarde euro în iunie, respectiv o diminuare de 0,14 la sută.

Intrările au totalizat, în perioada raportată, 3,054 miliarde euro, reprezentând tranşa cu numărul cinci aferentă acordului stand-by, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice (MFP), modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, venituri din administrarea rezervelor internaţionale şi altele.

De asemenea, au fost ieşiri de 3,101 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi aferente datoriei publice externe directe şi garantate de stat şi altele.

Rezerva de aur a României s-a menţinut la 103,7 tone, iar în condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 2,991 miliarde euro.

Plăţile scadente în luna august 2010 în contul datoriei publice externe, directe sau garantate de către MFP, au însumat 177 milioane euro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata