Ridzi a rămas fără imunitate

Monica Iacob Ridzi va răspunde în faţa justiţiei pentru modul în care MTS a cheltuit banii publici pentru evenimentele din 2 mai. Procurorii susţin că fostul ministru a fost la curent cu întreaga activitate infracţională.

În timp ce deputaţii dezbăteau raportul comisiei Ridzi, democrat-liberala a fost în vizită la Cotroceni. La întoarcere, a acuzat din nou ”linşajul mediatic”, roasă de nemulţumirea că nu a fost apărată de colegii ei. ”Ce ne facem dacă, la fel ca la Remeş, apar la televizor înregistrări în care Monica spune cine ştie ce?”, se tem însă pedeliştii.

Fostul ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi, a rămas ieri fără imunitate, după ce Camera Deputaţilor a aprobat, prin vot secret, cu 192 voturi „pentru” şi 35 „împotrivă” hotărârea privind începerea urmăririi penale în cazul său.

Nu fac parte din partidul care, de cinci ani, face tot posibilul ca fostul său prim-ministru să nu ajungă în faţa instanţei. Eu fac parte dintr-un partid care respectă instituţiile statului şi care nu ponegreşte justiţia în funcţie de interesele politice. Nu oamenii politici, nu comentatorii politici au dreptul de a da sentinţe. Este periculos ca partidele politice ori presa să se pronunţe în afara cadrului judiciar cu privire la vinovăţia penală a unui cetăţean, oricare ar fi el. Nu putem transforma Parlamentul în Marea Adunare Naţională”, a perorat Ridzi de la tribună.

Prezentă, înainte de plen, la şedinţa de grup a deputaţilor PD-L, ea nu a reuşit însă să îşi convingă toţi colegii de partid că este nevinovată. Mulţi dintre pedelişti i-au reproşat că a minţit când a susţinut cu tărie că nu este nimic în neregulă cu contractele MTS, în vreme ce referatul DNA o incriminează.

Sursa: Gandul

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata