Risc crescut de viituri în bazinele hidrografice Suceava, Moldova şi Homuzul Mare, în următoarele ore

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis marţi, 10 august, o avertizare hidrologică pentru viituri valabilă în următoarele nouă ore pentru bazinele hidrografice Suceava, Moldova şi Somuzul Mare.

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele trei ore, dar şi a precipitaţiilor prognozate pe baza datelor radar, în următoarele 3-9 ore se pot produce creşteri rapide de niveluri şi debite, cu depăşiri ale Cotelor de Apărare şi scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, pe afluenţii din bazinul superior al Sucevei (Suceviţa, Putna), din bazinul Moldovei (Suha, Suha Mare, Suha Mică, Râsca) şi pe Somuzul Mare (afluent al Siretului), aferente judeţului Suceava.

În plus, fenomenele prognozate pot afecta cu o probabilitate mai mare localităţile: Suceviţa, Voivodeasa, Marginea, Horodnic, Volovăţ, Horodniceni, Slatina, Mălini, de pe raza judeţului Suceava.

Avertizarea a fost transmisă de către INHGA pe adresele: Ministerului Administraţiei şi Internelor, Ministerului Mediului şi Pădurilor, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţiei Naţionale Apele Române, Administraţiilor Bazinale: Mureş, Jiu, Olt.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata