RMoldova: A intrat în vigoare decizia de eliminare a ştampilei de intrare sau ieşire pe paşapoarte

Începând de luni, 2 august, cetăţenilor Republicii Moldova nu li se vor mai aplica ştampile pe paşapoarte, la intrarea sau ieşirea din Republica Moldova, informează Moldpres.

Directorul general al Serviciului Grăniceri, Alexei Roibu, a declarat anterior că, în urma eliminării procedurii de aplicare a ştampilei în paşapoarte, se va reduce timpul staţionării la frontieră a cetăţenilor moldoveni, care vor să plece sau să revină în Moldova. Noile schimbări au fost coordonate cu serviciile de grăniceri din România, Ucraina şi Rusia.

Moldpres precizează că cetăţenilor străini li se va aplica în continuare ştampila în paşaport la trecerea frontierei.

Procedura respectivă pentru cetăţenii moldoveni a fost eliminată de Serviciul Grăniceri, ca urmare a propunerii făcute la 29 iulie de premierul Vlad Filat. Acesta a afirmat că aplicarea ştampilei în paşaport duce la schimbarea frecventă a documentului, la costuri suplimentare pentru cetăţeni, precum şi la proceduri inutile pentru colaboratorii Serviciului Grăniceri.

În ultimele şase luni, frontiera Republicii Moldova a fost traversată de aproximativ 4 milioane de cetăţeni moldoveni şi 1,5 milioane de cetăţeni străini, menţionează Moldpres.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata