Robert Negoiţă rămâne cu averea sub sechestru

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) au respins marţi (9 februarie 2010) seară cererea deputatului PSD Robert Negoiţă privind ridicarea sechestrului instituit de ANAF pe averea acestuia pentru neplata taxelor.

Decizia poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) au stabilit, pe 12 ianuarie, că deputatul PSD Robert Negoiţă trebuie să plătească o cauţiune de 1.405.425 de lei, în vederea ridicării sechestrului instituit de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) pe averea acestuia pentru neplata taxelor.

În cadrul procesului în care omul de afaceri Robert Negoiţă cere suspendarea sechestrului instituit de ANAF, judecătorii au stabilit cauţiunea de 1.405.425 de lei, care reprezintă 1% din valoarea conturilor bancare, clădirilor terminate şi în curs de execuţie, birourilor şi terenurilor asupra cărora s-a instituit sechestrul. Robert Negoiţă a trebuit să depună aceşti bani până pe data de 9 februarie când s-a judecat, la Secţia de contencios administrativ fiscal a CAB, procesul privind suspendarea executării actului administrativ prin care s-a instituit sechestrul.

ANAF a instituit, pe 21 octombrie 2009, sechestru pe averea omului de afaceri Robert Negoiţă, deputat de Teleorman din partea Alianţei PSD+PC, pentru o datorie la buget de 120 de milioane de lei, la care se adaugă aproximativ 20 de milioane de lei penalităţi, pentru neplata TVA din tranzacţiile imobiliare derulate în perioada 2006-2008.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata