Robert Negoiţă, urmărit penal pentru evaziune fiscală în formă continuată

Direcţia Naţională Anticorupţie informează joi, 14 aprilie, că procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Robert Negoiţă, primar al sectorului 3, la data faptelor administrator al unor societăţi comerciale, cu privire la comiterea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis joi, în perioada 2005 — 2009, prin folosirea resurselor societăţilor pe care le administra, Robert Negoiţă a construit trei ansambluri rezidenţiale compuse din imobile de locuit şi locuri de parcare şi a vândut, în nume propriu, un număr de 1.250 din aceste imobile, ascunzând activitatea economică desfăşurată prin neînregistrarea ca persoană impozabilă în scopuri de TVA, nedeclararea şi neachitarea către bugetul de stat a TVA în valoare de 77.148.021 lei.

”Sper să ajungem cât mai repede în instanţă cu acest dosar şi să dovedesc acolo nevinovăţia. Este vorba despre nişte fapte de când erau eu în zona de management privat. Nu are nicio legătură cu activitatea mea de când fac management public sau cu demnitatea publică”, a afirmat Negoiţă, care a refuzat să spună care este acuzaţia, susţinând că acum i s-a dat o situaţie.

Întrebat dacă mai candidează pentru un nou mandat, având în vedere că acum are calitatea de suspect, el a precizat: ”Mi-am anunţat intenţia de a candida. (…) Păi asta e calitatea din 2009. Nu aş fi candidat deci acum patru ani, nici în 2008 la parlamentare”.

El a mai spus că nu crede că acest dosar îi va afecta cariera politică.

Anterior, primarul sectorului 3 a scris pe Facebook că a fost chemat la DNA pentru a fi audiat pe subiectul legat de plata TVA-ului la apartamentele vândute pe persoană fizică.

”Astăzi, la ora 10,00, am fost invitat la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a mi se comunica detalii despre o cercetare mai veche aflată în lucru la această instituţie. Din ceea ce mi s-a comunicat, este vorba despre subiectul legat de plata TVA-ului la apartamentele vândute pe persoană fizică. Deci o chestiune veche de opt ani, subiect a cărui lămurire mi-o doresc de multă vreme şi am spus-o în repetate rânduri’‘, a scris primarul pe Facebook.

La intrare în sediul DNA, Robert Negoiță a spus că este vorba de un dosar din 2009, la plângerea lui Sorin Blejnar, fost şef ANAF.

”Este vorba de un dosar din 2009, care nu are nicio legătură cu activitatea mea politică. (…) Este vorba de plângerea pe care mi-a făcut-o Sorin Blejnar, în 2009”, a afirmat primarul, adăugând că va da mai multe detalii la ieşire.

Întrebat dacă are calitatea de suspect, Negoiță a răspuns: ”Ceva de genul”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata