Robert Turcescu va candida la Primăria Capitalei din partea PMP

Robert Turcescu va candida la Primăria Capitalei din partea Partidului Mişcarea Populară, a anunţat, vineri, 22 aprilie,preşedintele PMP, Traian Băsescu.

Băsescu a explicat că şi-ar fi dorit o candidatură la Primăria Capitalei, dar calitatea de suspect într-un dosar instrumentat de Parchetul General îl împiedică să facă acest pas.

„Am intenţionat să candidez pentru funcţia de primar general al Capitalei. Din păcate, zilele trecute, înainte de începerea campaniei, am primit o înştiinţare de la Parchetul General că sunt suspect într-un caz de spălare de bani. (…) Acest lucru m-a obligat să renunţ la candidatură, pentru că o eventuală candidatură în condiţiile în care sunt considerat de Parchetul General suspect ar fi negat toţi cei 10 ani de mandat ai mei şi ţin la ei. Am pledat pentru oameni curaţi în politică, oameni fără suspiciuni legate de acţiuni penale împotriva lor şi acest lucru m-a obligat să renunţ la a candida la funcţia de primar general”, a declarat Traian Băsescu, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele PMP a adăugat că şi-ar fi dorit să candideze din mai multe motive, precizând că unul dinte acestea ţine de continuarea proiectelor pe care le-a început pe vremea când a fost primar general al Capitalei.

„În acelaşi timp, să fiu un ajutor pentru PMP. Voi susţine însă candidaţii din calitatea de preşedinte al partidului, inclusiv candidatul nostru la Primăria Capitalei, care este domnul Robert Turcescu”, a afirmat Băsescu.

Despre candidatul PMP la Primăria Capitalei, Băsescu spune că este „un om cu 23 de ani de presă, care tot timpul s-a manifestat ca un om de dreapta”.

„Este membru al partidului nostru de la începutul anului şi un familist cu doi copii. Deci, îndeplineşte toate criteriile pentru a fi candidatul PMP la funcţia de primar general al Capitalei. Închei spunându-vă că am apreciat faptul că a găsit puterea să fie corect, la un moment dat, recunoscând că l-a făcut Gheorghe (Gabriel — n.r.) Oprea ofiţer în rezervă. Sunt şi alţii care tac chitic”, a arătat Băsescu.

*** Turcescu: Nu vin în faţa bucureştenilor făcând o promisiune, ci prezentând o viziune

Robert Turcescu a declarat că a acceptat propunerea de a fi desemnat candidat al PMP la Primăria Capitalei întrucât crede cu tărie că este momentul unei schimbări a clasei politice, adăugând că nu vine în faţa bucureştenilor cu o promisiune, ci cu o viziune care se regăseşte într-un program intitulat „Bucureşti 2030”.

”Nu vin în faţa bucureştenilor făcând o promisiune, ci prezentând o viziune (…). O puteţi regăsi în proiectul public intitulat ‘Viziunea Bucureşti 2030’. (…) Este o viziune despre dezvoltarea Bucureştiului care e un oraş, în momentul de faţă, în suferinţă. Am ales şi am acceptat să candidez din partea PMP la funcţia de primar general al Capitalei pentru că eu cred cu tărie că a sosit momentul unei schimbări, că ne aflăm în faţa unui punct de inflexiune în care o nouă generaţie (…) împărtăşim această convingere — că a sosit momentul unei schimbări de generaţie, de atitudine, de manifestare în viaţa publică„, a spus Turcescu, într-o conferinţă de presă.

În opinia acestuia, „o politică bună înseamnă o politică de dreapta în România”.

„În comparaţie cu alte partide aflate azi pe scena publică, PMP şi-a asumat un proiect de dreapta şi un proiect de reformare a clasei politice. (…) Când vedeţi în jur ceea ce se întâmplă în alte partide politice, când constataţi doar o simplă cosmetizare a realităţii politice şi a realităţii legate de leadership-ul politic al unor structuri politice ar trebui, cu toţii, să devenim îngrijoraţi. Bătălia pentru Bucureşti, astăzi, nu mai este doar o bătălie legată de administrarea acestui oraş. Asistăm în acest moment la o confruntare al cărei final îl doresc fericit, în care Bucureştiul trebuie să devină un oraş cu administraţie performantă şi, repet,o administraţie cu viziune. Proiectul pe care-l propun împreună cu colegii mei este un proiect integrat”, a spus Turcescu.

El a adăugat că are alături „un om — Traian Băsescu — cel care a făcut un proiect de administraţie performant în perioada mandatului său”, iar proiectele începute de acesta ca primar general trebuie continuate.

Turcescu a mai spus că PMP va câştiga cursa electorală pentru Primăria Capitalei şi primăriile de sector pentru că este „un partid altfel”.

Robert Turcescu a precizat că este membru PMP din luna martie.

La rândul său, Traian Băsescu a afirmat că i-a pus la dispoziţie lui Turcescu documente legate de proiectele începute de el în timpul mandatului de primar general.

„Și a făcut o proiecţie până în anul 2030, etapizată, pe mandate de câte patru ani, care sunt priorităţile în fiecare mandat. Ideea ar fi dacă la un moment dat se poate realiza un pact pentru Bucureşti şi toată lumea să accepte o proiecţie a Bucureştiului până în anul 2030”, a menţionat Băsescu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata