Roberta Anastase critică atacurile unor colegi din PDL la adresa preşedintelui Băsescu

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a criticat joi (12 august 2010) la Iaşi, recentele critici făcute de senatorul PDL Radu F. Alexandru la adresa şefului statului, Traian Băsescu, fost lider al democraţilor.

Într-o conferinţă de presă, Roberta Anastase a susţinut că afirmaţiile senatorului Radu F. Alexandru reprezintă un gest de laşitate. „Este un gest de laşitate să încerci să cauţi vinovaţi în afara partidului cu privire la o situaţie pe care noi, membrii PDL, trebuie să o gestionăm. Cu atât mai puţin este justificat acest atac, având în vedere că face referire la preşedintele ţării, Traian Băsescu”, a precizat Roberta Anastase.

În opinia sa, atât explicaţiile, cât şi soluţiile trebuie căutate în interiorul partidului. De asemenea, Roberta Anastase a catalogat drept neinspirate şi declaraţiile altor colegi de partid care au adus critici conducerii formaţiunii.
„Dacă Traian Băsescu ar fi fost preşedintele PDL, cu siguranţă nu ar fi existat astfel de declaraţii. În acelaşi timp, trebuie să spunem cu obiectivitate că aceste declaraţii sunt un reflex al unei situaţii din interior. Sunt neinspirate. Nu aceasta este calea. Eu cred că sensul în care trebuie să mergem este de construcţie”, a spus Roberta Anastase.

Într-un interviu acordat Revistei 22, senatorul Radu F. Alexandru susţinea că „în felul în care este tratat Emil Boc de preşedintele Băsescu, toată autoritatea lui este anulată, atât în interiorul partidului, cât şi în afara lui” şi că şeful statului i-ar submina primului-ministru autoritatea. De asemenea, Radu F. Alexandru susţinea că PDL trebuie să demonstreze că nu este un partid prezidenţial, care nu execută decât ce vine de la Cotroceni.

În replică, şeful statului a afirmat, miercuri, într-o emisiune la postul public de radio, că, dacă ar fi condus Partidul Democrat Liberal, nu ar fi lăsat să rămână în partid acei politicieni care nu respectă regula democraţiei interne într-o formaţiune politică, dându-i ca exemplu în acest sens pe Cristian Preda, Sever Voinescu, Radu F. Alexandru.

„Nu m-am implicat niciodată în partid şi, dacă m-aş fi implicat, PDL ar fi fost mult mai precis în acţiunea politică, iar declaraţii şi tolerarea atitudinilor ostile partidului ar fi fost inexistente. Nu ar fi rămas în PDL niciun politician care nu respecta regula de aur a democraţiei interne într-un partid – adică discutăm şi, când am decis ceva, respectăm toţi ceea ce s-a decis, ceea ce majoritatea a decis, indiferent că s-ar fi numit Cristian Preda, Sever Voinescu, Radu F. Alexandru. Nu ar fi fost în partid dacă eu conduceam partidul”, a precizat şeful statului.

Citește și
1 Comentariu
  1. VLAICU M. spune

    LASITATE REPREZINTA MODUL IN CARE O FEMEIUSCA DE TEAPA EI A AJUNS SA FIE IN ACEASTA FUNCTIE MARE! CE ATUURI PROFESIONALE A AVUT ACEASTA BESNITA SA AJUNGA ACOLO….CE PARGHII, SAU MAI BINE ZIS, CATE COATE A DAT A.I. SA AJUNGA ACOLO……………PT. ROBERTA ANASTASE: PUPINCOURISTA PANA LA MOARTE!……….ALTCEVA…….NUMAI FASZS…..INCOMPETENTA !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata